Novosti

Dveri Prijepolje: Ugljaninova izjava o Stefanu Nemanji namerna provokacija

Aleksandar Jovanović

Dveri Prijepolje: Ugljaninova izjava o Stefanu Nemanji namerna provokacija

Danas u Srbiji svako može nekažnjeno da vređa, kleveće i provocira Srbe. Zna to Sulejman Ugljanin odlično i maksimalno koristi. Njegova najnovija izjava da je „Stefan Nemanja ratni zločinac i da je autor platforme za zločin, a da Srbi sve one koji su činili zločine i genocid nad Bošnjacima proglašavaju svecima“ je direktna provokacija srpskog naroda..

Kako vreme prolazi Ugljaninove izjave su sve besmislenije i opasnije. On sad sebi daje za pravo da ocenjuje kredibilitet pravoslavnih svetitelja i srpskih vladara.


Pa nisu, dr Sulejmane, Srbi proglasili Stefana Nemanju za svetitelja zato što su hteli da ga tako nagrade za njegovo političko delovanje za života, već zbog njegovih čuda i mirotočivosti, pa narodu i Crkvi nije ništa drugo preostalo nego da mu uz monaško ime Simeon priključe epitete Sveti i Mirotočivi.


Mnogo je relaksiranija situacija u državi ako se ljudi koji obavljaju važne političke funkcije, prvo informišu, pa onda komentarišu određene društvene pojave. Ovako, svojim neznanjem ili svesnom provokacijom mogu da izazovu nesagledive posledice.


Možda je ovo pravi trenutak da muslimani i Bošnjaci u Srbiji konačno prestanu da slede ove istrošene političare koji ih vode ka Velikoj Albaniji.


Za kontinuitet u složenim istorijskim procesima je potrebna pre svega ljubav, a ne inat. Srbi nikad nisu krili želju da mirno žive sa svima koji poštuju njihovu veru i tradiciju. Tako je i danas. A od drugih očekujemo isto.


 

OO Dveri u Prijepolju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.