Novosti

Prodaja PKB-a pokazuje da neodgovornost ove vlasti prevazilazi sve granice

Prodaja PKB-a pokazuje da neodgovornost ove vlasti prevazilazi sve granice

Na tenderu koji je danas objavljen PKB se, sa kompletnom imovinom i akcijama, prodaje za 104,5 miliona evra, a samo vrednost zemljišta, građevinskih objekata i opreme prelazi 208,5 miliona evra.

Procenjena vredost zemljišta, građevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapiala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra.


Kako se može videti, strateška prirodna i privredna bogatstva PKB-a vrede znatno više od cene za koju se ovaj privredni gigant prodaje i to je pokazatelj kako ova vlast zamišlja ekonomiju – slušaj MMF i ne pitaj se ništa. Kako je moguće da je gradska vlast 2013. godine odbila da proda PKB po duplo višoj ceni, a da trenuntna vlast to radi za svega 100 miliona evra?


Ako će PKB poslovati bolje u privatnom vlasništvu, to znači da PKB može poslovati bolje ali država ne upravlja ovim kombinatom na pravi način. Poljoprivreda je strateška grana, a PKB ima oko sebe tržište od 2 miliona ljudi i zato pozivamo vlast da odustane od prodaje PKB-a i posveti se promenama u načinu upravljanja.


 

Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.