Novosti

Prof. dr Miladin Ševarlić predložio Deklaraciju o GMO

Prof. dr Miladin Ševarlić predložio Deklaraciju o GMO

Narodni poslanik, prof. dr Miladin Ševarlić predložio Narodnoj skupštini Deklaraciju o GMO i pozvao građane na skup za Srbiju bez GMO 19. maja u 11 časova na Trgu Republike u Beogradu.

Narodni poslanik, prof. dr Miladin Ševarlić predložio je u Narodnoj skupštini Republike Srbije krovnu Deklaraciju o genetički modifikovanim organizmima i proizvodima od  GMO, a od predsednice vlade Ane Brnabić dobio je negativno mišljenje  i upozorio je da je dobio informacije da je u pripremi novi zakon kojim će se liberalizovati tržište za uvoz i promet GMO i proizvoda od GMO i to po hitnom postupku i bez javne rasprave, što bi zaista predstavljalo neprihvatljivu situaciju.


On je podsetio da je u 136 opština od strane preko 6.000 odbornika jednoglasno usvojena Deklaracija o GMO, kojom se zabranjuje uvoz, prerada , promet i uzgoj GMO i proizvoda od GMO.


Profesor Ševarlić je pozvao narodne poslanike da podrže ovu deklaraciju, jer kako kaže mi imamo obavezu da sačuvamo zemlju naših predaka i za našu decu, bez GMO. On je upozorio da će naši poljoprivrednici eventualnim promenama zakona o GMO dobiti izrazito nelojalnu konkurenciju.


Ševarlić je najavio da će u subotu 19. maja u 11 časova u većem broju gradova, Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Paraćinu, Prijepolju, biti održan skup za Srbiju bez GMO, i pozvao sve građane da se pridruže skupovima.Informativna služba Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.