Novosti

Prof Miladin Ševarlić: Kada ćemo razmatrati „Tijanin zakon“

Parlament Jutub

Prof Miladin Ševarlić: Kada ćemo razmatrati „Tijanin zakon“

Narodni poslanik Miladin Ševarlić pitao je Vladu kada će konačno na dnevnom redu biti tzv. Tijanin zakon, tj. zakon koji je predložila Fondacija Tijana Jurić a peticiju za njegovo usvajanje potpisalo oko 160 000 građana Srbije.

On je pitao i koliki je udeo inostranih trgovinskih lanaca u ukupnom prometu na malo u Srbiji, po pojedinim trgovinskim kompanijama i po godinama u poslednjih 5 godina?


Profesor Ševarlić je takođe tražio odgovor na pitanje da li postoji država u Evropi u kojoj se PDV obračunava i na akcizu za dizel gorivo i koje su to države?


„Kolika je procenjena potrošnja dizel goriva u poljoprivredi Srbije i kolike su po osnovu te potrošnje dizel goriva uplate u Budžet RS na ime akciza i PDV? Koji privredni subjekti po delatnostima koristi regres odnosno povraćaj akciza na dizel gorivo u Srbiji i koliko iznose te subvencije? Zašto porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su van sistema PDV, nisu omogućene subvencije za dizel gorivo? Da li tačno da su poljoprivrednici u vreme režima Slobodana Miloševića dobijali 50 litara dizela po hektaru bez plaćanja?“ – pitao je Ševarlić.


Narodni poslanik poslaničke grupe Dveri pitao je i koji inostrani investitori, za koliko godina i za koliko radnika, su u poslednjih 5 godina oslobođeni plaćanja doprinosa i koliko su, po tom osnovu manji prihodi PIO Fonda.

 


Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.