Novosti

Protest trudnica i porodilja: Zakon je ponižavajući i diskriminatorski

Protest trudnica i porodilja: Zakon je ponižavajući i diskriminatorski

Protestna šetnja trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom održana je juče u Beogradu, pod sloganom „Mame su zakon“.

Učesnici protesta, njih oko 1.000, od Trga Nikole Pašića uputili su se ka Vladi Srbije, noseći transparente “Solidarnost”, “Ručak za mesec dana sa 1.700 dinara – neka hvala”, “Novogodišnja rasveta preča od deteta”…


Zatraženo je usvajanje izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, zahteva da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade. Ocenjeno je da je Zakon, čija je primena počela 1. jula, „ponižavajući, nedopustiv i diskriminatorski“.


Na protestu su bili i predsednik Dveri, Boško Obradović, predsednik Saveta za porodicu Dveri, Radoš Pejović, direktor Informativne službe, Jelena Vujanović i Organizacioni sekretar, Jugoslav Kiprijanović.Izvor: Istinomer


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.