Novosti

Prva presuda o vraćanju umanjenog dela penzija zračak nade da će građani dočekati pravdu

Piksabej

Prva presuda o vraćanju umanjenog dela penzija zračak nade da će građani dočekati pravdu

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je presuda Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, kojom je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) dužan da jednom penzioneru iz tog mesta isplati razliku po osnovu umanjenja penzije od novembra 2014. godine, „zračak nade da će građani dočekati pravdu”, prenosi Beta.

Obradović je povodom te presude kazao da se pojavio „hrabar i častan sudija koji je doveo u pitanje zakon kojim su penzioneri četiri godine pljačkani”.


„To je prvi sudija u Srbiji koji je doneo presudu kojom se obavezuje PIO Fond da isplati razliku između pripadajućeg i isplaćenog iznosa penzije. To pokazuje da još uvek postoje časne sudije koje su na strani zakona”, rekao je Obradović novinarima u sedištu Dveri u Beogradu.


On je kazao da je sud u Bačkoj Palanci tom presudom utvrdio da su prekršeni Ustav i zakoni Srbije kao i da su penzioneri lišeni ne samo dela svoje penzije kao stečenog prava već i prava na žalbu.

 


Izvor: Beta / PolitikaPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.