Novosti

Radna grupa za KiM: Mičel nije deo rešenja, već deo problema

UNS Pres centar

Radna grupa za KiM: Mičel nije deo rešenja, već deo problema

Juče je u centrali Srpskog pokreta Dveri, kao svojevrsan demanti na dezinformacije u pojedinim medijima o prekidu saradnje, održan naredni sastanak Radne grupe za Kosovo i Metohiju.

Poseta trećerazrednog činovnika Stejt departmenta potvrđuje ucenjivačku politiku SAD prema Srbiji i narušava dostojanstvo funkcije šefa države.


Sama ova poseta, poruke koje vidimo u režimskim medijima i ton kojim se Aleksandar Vučić obraća javnosti ovim povodom ukazuju da je on spreman da ispuni zahteve SAD, odnosno da pristane na članstvo lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama u zamenu za „otvorena vrata“ ka EU i „ekonomsku i političku pomoć SAD“ i  da potpiše pravno obavezujući sporazum u tom pravcu.


Smatramo nedopustivim da se zarad puta u EU i praznih obećanja o nekakvoj pomoći odričemo dela teritorije i narušavamo sopstvene nacionalne interese. Po našem mišljenju dolazak činovnika SAD nije deo rešenja, nego deo problema, jer dok god oni koji su na vlasti u Srbiji budu radili po diktatu Zapada interesi Srbije će biti ugroženi.


Smatramo da je ovo važan trenutak za Srbiju i da je potrebno da se i najvažnija nacionalna institucija – Srpska pravoslavna crkva izjasni o potpisivanju ovog pravno-obavezujućeg sporazuma, te ćemo tim povodom uputiti otvoreno pismo njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom da se o tome izjasni u Vaskršnjoj poslanici SPC.


Kako se u nastupajućim mesecima odlučuje sudbina Kosova i Metohije, radna grupa za KiM koju čine Boško Obradović, prof. Dr Slobodan Samardžić, Dragan Todorović, Dragana Trifković, Slaviša Ristić, dr Marko Jakšić i dr Dejan Mirović, intenziviraće aktivnosti u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.