Novosti

Radoš Pejović: Vlast diskriminiše porodice bez dece

Radoš Pejović: Vlast diskriminiše porodice bez dece

Savetu za porodicu Srpskog pokreta Dveri, obratili su se bračni parovi bez dece, i to većinom oni koji već dugo godina pokušavaju da putem vantelesne oplodnje dobiju decu, zbog diskriminacije koju trpe u državi Srbiji.

Naime, bračni parovi bez dece, za ovu državu nisu porodica u mnogim segmentima, međutim ovaj problem se najjasnije oslikava na primeru putnog osiguranja za putovanje u inostranstvo.


Osiguravajuća društva u svom pravilniku prilikom izdavanja putnih osiguranja ne prepoznaju muža i ženu kao porodicu.


Tačnije, po njima, da bi se uzelo porodično osiguranje, neophodno je da porodica ima tri člana, a ako to nije slučaj, bračni par mora uzeti individualno osiguranje, muž posebno i žena posebno.


Savet za porodicu pozvao je Dunav osiguranje, dakle državnu instituciju, da proveri ove navode i u razgovoru sa službenikom dobili smo isti odgovor da suprug i supruga ne čine PORODICU.


Ovo je zaista neviđeni skandal i diskriminacija bračnih parova bez dece i direktan udar na porodicu, koja je po Srpskom pokretu Dveri utemeljena u bračnoj zajednici muškarca i žene, prirodna i osnovna jedinica društva, starija od svake ideologije, religije i državnog uređenja i kao takva ima pravo na zaštitu države i društva.


Ovaj potez države direktno se suprotstavlja Ustavu RS, Međunarodnom paktu o ljudskim i političkim pravima, Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima, Međunarodnom paktu o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, kao i mnogim drugim zakonima.


Kada Dveri dođu na vlast, država će štititi institucije braka i porodice sveobuhvatnom pro-porodičnom politikom i niko neće imati prava da bračne parove, koji se bore da dobiju potomstvo ili zbog drugih realnih ili zdravstvenih razloga ne mogu da imaju decu, diskriminiše i izopštava iz institucije porodice.


 

Savet za porodicu Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.