Novosti

Reč urednika: Dveri ne odustaju od svog naroda – borba se nastavlja

Reč urednika: Dveri ne odustaju od svog naroda – borba se nastavlja

Poštovani prijatelji, pred Vama se nalazi novi sajt Dveri, koji smo pripremili, kako bi Vam olakšali informisanje o svim bitnim društveno - političkim dešavanjima u Srbiji u kojima Dveri učestvuju.

Dveri su sada parlamentarna stranka i imamo obavezu ne samo prema našim glasačima, već i prema svim slobodoumnim ljudima, da im prilagodimo informacije u skladu sa vremenom u kojem živimo. I Dveri su od svog nastajanja mnogo puta menjale formu, ali nikada suštinu.
Pre svega, da se na kratko vratimo u prošlost i podsetimo šta su sve to Dveri radile 18 godina.

Na Savindan 1999. godine pokreće se na Filološkom fakultetu u Beogradu studentski časopis „Dveri srpske“, kao i mnogobrojne tribine koje su okupljale mlade ljude koji su se interesovali za svoj nacionalni identitet i svoju državu.
Par meseci kasnije Srbija je bombardovana i okrivljena od strane zapada za sve ratove koji su se desili devedesetih na prostorima bivše SFRJ. Nakon toga režim Slobodana Miloševića pada. Mnogi su tada mislili da će za Srbiju doći srećno i bogato vreme. Mislili su da su evropske vrednosti one koje će nam doneti mir, stabilnost i normalan život. Međutim, Srbija tada postaje okupirana kolonija i ekonomska okupacija Srbije traje sve do danas.
Dveri se ne mire sa okupacijom i nastavljaju svoj rad. Časopis više nije bio dovoljan i Dveri su počele da povezuju sve srpske organizacije širom sveta pod imenom „Srpska mreža“.
2004. godine Albanci vrše pogrom nad Srbima na KiM. Dveri pokreću humanitarne akcije, zbog čega su dobile nagradu „Večernjih novosti“ za humanitarni podvig godine, kao i Gramatu patrijarha Pavla za sveukupan rad.
Časopis se bavio svim zabranjenim temama u Srbiji, kao što su NATO genocid, istina o Srebrenici, EUtanazija, kao i mnoge druge.

Dan pre nezavisnosti proglašenja Kosova 2008. godine Dveri okupljaju deset hiljada ljudi na ulicama.

Dveri su organizovale i porodične šetnje  2009. i 2010. na kojima je bilo više desetina hiljada ljudi.
To je bio i prvi signal da Dveri uđu u politički ring, jer imaju podršku naroda.

Zapad je u međuvremenu rasturao Srbiju na sve moguće načine i Dveri napokon u februaru 2011. godine zvanično ulaze u politiku sa svojim političkim programom „Novi narodni dogovor“.

Dveri se šire i postaju sve popularnije u narodu.

2012. Dveri izlaze na izbore, ali kao mlada organizacija, neiskusna u politici mislila je da rezultati zaista zavise od izbora. Dveri su katastrofalno pokradene i ostale ispod cenzusa.
Režim Aleksandra Vučića tada započinje svoju mračnu, diktatorsku epohu.

Dveri i dalje ne odustaju. Ponovo se organizuju tribine širom Srbije i bunt naroda je sve veći. Dveri organizuju višednevne proteste protiv potpisivanja Briselskih sporazuma i još oštrije kritikuje vlast.

Dolaze i izbori 2014. gde su Dveri ponovo ispod cenzusa.

Vlast je srećna, korupcija se nastavlja, tajkuni se bogate, narod siromaši, država se rasprodaje, Srbija je na kolenima.
Dveri ne odustaju.

Dveri svesne da grupa građana ne može da opstane, jer smo pritisnuti sa svih strana, dolazi do registracije političke organizacije „Srpski pokret Dveri“, gde je na izbornoj skupštini, jednoglasno, za prvog predsednika stranke izabran Boško Obradović.

I napokon 2016. godine u koaliciji sa DSS-om Dveri ulaze u srpski Parlament, ali tek kada se kompletna opozicija ujedinila oko odbrane izbornih rezultata, jer je RIK nakon par dana brojanja glasova zaključila da su DVERI-DSS na 4,99%. To je izazvalo veliki bunt koji je ujedinio opoziciju i Vučićev režim tu nije mogao ništa. Volja naroda je pobedila.
Dveri su u Skupštini.

Danas su Dveri najaktivnija opoziciona poslanička grupa, veoma zapažena, jasna i hrabra. Kroz skupštinski rad Dveri su opravdale poverenje građana, jer se nisu prodale za funkcije i vlast, već su pokazale da su građani Srbije na prvom mestu i postali jedini čuvari porodične politike u Srbiji.Sve organizacije i pojedinci, koji su želeli i imali potrebu, bili su primljeni u poslanički klub Dveri, saslušani i svima je pružena pomoć, koliko je bilo u ingerenciji Dveri.

Predsednički izbori 2017. godine pokazuju da rezultati izbora, zaista nemaju veze sa glasanjem. Vučić je preuzeo sve medije i sve institucije i postaje diktator savremene Srbije. Kandidat Dveri za predsednika Srbije, Boško Obradović, jedini je građanima Srbije ponudio program, rešenja i izvesnu budućnost, međutim, Vučić je izbore pokrao i pre glasanja.
Danas je Srbija okupirana i spolja i iznutra.

Ipak, javila se nada da će se opozicija ujediniti u rušenju ove diktatorske vlasti, što Dveri iskreno pozdravljaju i istinski zagovaraju da opozicija i pored svih razlika, sabere svoje snage u odbrani svoje države i svog naroda.

Vlast šalje jasnu poruku, ili si u naprednjacima ili te nema.

Dveri takođe šalju jasnu poruku, ne odustajemo od svog naroda – borba se nastavlja.

-

Urednik sajta Dveri

Radoš Pejović


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.