Novosti

Režimski mediji da prestanu da ugrožavaju naše porodice

Režimski mediji da prestanu da ugrožavaju naše porodice

Članovi i simpatizeri Srpskog pokreta Dveri najoštrije osuđuju veoma opasno i bezrazložno etiketiranje predsednika Dveri u jučerašnjoj dnevnoj štampi pod kontrolom vlasti.

Kada neko pominje fašizam, treba napomenuti da su neke od karakteristika fašizma: kontrolisani masovni mediji, opsesija nacionalnom bezbednošću, gušenje radničkih protesta i zaštita korporacija, omalovažavanje intelektualaca i umetnosti, lažiranje izbora, preširoka ovlašćenja policije i službi bezbednosti... pa se pitamo na koga vas to podseća?


Na Dveri i ideje koje Dveri zastupaju sigurno NE! A to je, uostalom 18. maja ove godine potvrdilo i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u svom dopisu u kom je decidno navedeno da u programu i delovanju Dveri nema ništa što je protiv Ustava i što bi se moglo nazvati fašizmom.


Srpski pokret Dveri obratiće se svim nadležnim institucijama, sudskim organima, Ministarstvu kulture, REM-u, i svim novinarskim udruženjima sa zahtevom da se kazne odgovorni za etiketiranje i tešku uvredu nanesenu predsedniku Dveri u listovima Alo, Informer i na TV Pink i Studio B.


Ne samo predsednika pokreta Dveri, već i sve članove i simpatizere i njihove porodice, kao porodične ljude i patriote itekako vređa etiketa fašisti, narušava im ugled i ugrožava ih.


Optužiti za fašizam predsednika jedinog autentičnog porodičnog političkog pokreta, predstavlja pre svega neosnovanu uvredu, ali i veoma opasno upiranje prstom u porodične ljude.


Jedan od osnivača Dveri, Boško Obradović, se od 1999. godine bez predaha, u kontinuitetu zalaže između ostalog za sećanje na žrtve fašizma i jedan je od izdavača tematskog boja „Antifašizam“, te je besmisleno ovog čoveka nazivati fašistom, a da ne govorimo o stavu samog Ministarstva za državnu upravu koje je potvrdilo da Dveri nemaju veze sa fašizmom.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.