Novosti

Savez za Dragačevo: Broj 4 za 4 godine podrške rađanju i obrazovanju

Savez za Dragačevo: Broj 4 za 4 godine podrške rađanju i obrazovanju

Mirjana Stevanović, kandidat za odbornika liste Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo – Milan Radičević, izjavila je da kao profesor i kao majka prvenstveno želi da se bori za veću podršku rađanju i obrazovanju dece, a osvrnula se i na jučerašnje saopštenje SNS.

Po njenim rečima ove teme i jesu u centru programa liste koja na izbore u Lučanima izlazi pod brojem 4.


„Postoji način da se stvore bolji uslovi, samo trenutno ne postoji volja. Stambeno pitanje je često najveći problem za mlade bračne parove i naš plan je da subvencionišemo kamatu za stambene kredite mladim parovima koji se odluče da ostanu da žive u Lučanima. Naknada za novorođenčad je nedovoljna i treba je povećati na minimum 50 000 dinara za prvo dete, 70 000 za drugo i 90 000 za treće i svako naredno.“ – istakla je odbornica Dveri u dosadašnjem sazivu lokalne skupštine.


Ona je dodala da su bitne i one mere koje se odnose na obrazovanje, te da je potrebno povećati budžet za stipendiranje još bar 15 učenika i studenata i pomoći pri kupovini udžbenika „koji su veoma skupi što je naročito veliki problem za porodice sa više dece“.


 

Pres-služba Saveza za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.