Novosti

Savez za Srbiju: Iz Pirota koji je znao da ustane i da se bori, krećemo do pobede

Savez za Srbiju: Iz Pirota koji je znao da ustane i da se bori, krećemo do pobede

Lideri Saveza za Srbiju Saša Paunović, Borko Stefanović i Boško Obradović, poručili su večeras na tribini u Pirotu, održanoj u prostorijama Odbora Demokratske stranke, da su se okupili u Savezu da dodje do promena u Srbiji, da se promeni vlast, poručivši ‘’da ova borba neće biti ni kratka ni laka i da će pobediti’’.

Grupa građana „Pirotska nova snaga“ je pre tribine potpisala protokol o ulasku u Savez za Srbiju i to je prva lokalna politička grupacija u Srbiji koja se priključila Savezu.


Predstavnik GG „Pirotska nova snaga“ Dimitrije Vidanović je, pored ostalog, rekao da su posle upoznavanja sa programom Saveza za Srbiju doneli odluku da uđu u Savez jer su Pirotu i Srbiji potrebne promene i da su prva politička grupacija u Srbiji koja je pristupa Savezu posle osnivanja 2. septembra.


„Da nam se nikad više ne desi da nam ne daju da održimo politički skup i da nam prete, da nam se ne desi da su mediji zavisni od političara koji su na vlasti, da kriminal i korupcija cvetaju. Dan nam se nikad više ne dešavaju nametnuti i ne fer izbori. PNS je trenutno jedina opozicija u Skupštini grada i poslednja dva izborna ciklusa ima podršku Srpskog pokreta Dveri“, rekao je Vidanović, dodajući da predstavljaju glas građana i nadu za promene i bolje sutra u Pirotu.


Lider Saveza, potpredsednik DS-a i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je rekao da je „Savez okupio da budu zajedno iako su različiti to što je Srbija postala zemlja bez pravde i nade“.


„Imamo vlast koja je preuzela sve pore društva i stvorila jednu vrstu monopola na bavljenje politikom. Ako želite da se bavite politikom u bilo kom delu Srbije poželjno je da budete član vladajuće SNS. Imaju monopol u državi i medijima. To kao trulež kreće da se širi kroz celo društvo. Mi hoćemo da se vrate pravila i da se igra po fer pravilima i da sudija ne navija ni za jednu stranu. To je razlog našeg okupljanja da dodjemo do normalne zemlje. Suština našeg zalaganja je da dodje do promena u zemlji, da se promeni vlast koja će se odreći vlast. Treba nam nada i pravda“, rekao je Paunović.(foto: Z. Panić)

Predsednik „Levice Srbije“ Borko Stefanović je rekao da Pirot nije više kao što je nekad bio.


„Savez za Srbiju hoće da se u Srbiji radi i da se živi od svog rada.Hoćemo da dodju strani investitori koji moraju biti izjednačeni sa domaćim. Ne može strani investitor da dobije 15.000 evra po radnom mestu a da radniku da platu od 25 ili 30.000 dinara. Hoćemo da se ukine štetočinski zakon o radu.Hoćemo istovremeno da se donese zakon o poreklu imovine za sve funkcionere od 1990. godine na ovako.Neka počnu od nas. Da oni koji su se ogrešili o zakon završe u zatvoru.Ova borba neće biti ni kratka ni laka i pobedićemo“, rekao je Stefanović, dodajući da iz Pirota koji je znao da ustane i znao da se bori, kreću do pobede.


Predsednik Srpskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović je rekao da je Pirot prvi grad u Srbiji u kome je krenulo proširivanje Saveza za Srbiju novim članovima.


„Čestitam “Pirotskoj novoj snazi’’ a verujem da će ovakvih grupacija biti širom Srbije. Savez je stvoren da bude najveći opozicioni blok, formiran u poslednjih 15 godina. Vrag nje odavno odneo šalu iz ove zemlje i dogorelo je do nokata. Naše ideološke i političke razlike više ništa ne znače.Nama se država i društvo raspada a deca odlaze u inostranstvo. Postajemo jeftina radna snaga kod stranog gazde. Savez je formiran 2. septembra sa ciljem da se ozbiljno, zajedničkim snagama suprostavimo aktuelnoj vlasti. Nema više u Srbiji minimum prostora za naše ideološke i političke razlike jer Srbija propada“, rekao je Obradović, dodajući da pokreću novu opoziconu energiju u Srbiji.


 

Izvor: Danas


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.