Novosti

Smederevo – grad udarnih rupa (FOTO)

Smederevo – grad udarnih rupa (FOTO)

Novija istorija putne infrastrukture u Smederevu ne pamti da je sredinu juna meseca dočekao ovoliki broj udarnih rupa.

Udarne rupe se nalaze širom Smedereva, a posebno je kritično stanje u prigradskim i seoskim naseljima.

Građani Smedereva se sa ovim problemom svakodnevno suočavaju.

Šta je razlog očajnog stanja putne infrastrukture u Smederevu?

Da li je uzrok ovakvog stanja puteva u Smederevu likvidacija JP Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište? Jesu li tome doprinele i nedefinisane nadležnosti preduzeća koja su preuzela zaduženja bivše Direkcije, ili možda ona jednostavno nisu u stanju da na ta zaduženja odgovore?

Ovo nije tek kritika kritike radi. Dokaz za to su udarne rupe na koje naši sugrađani svakodnevno nailaze. Ovo je poziv za gradonačelnicu Smedereva i kompletno Gradsko veće da se ove pojave što pre saniraju, u interesu svih građana Smedereva.

GO Dveri Smederevo veruje da vlast ne sme sebi da dozvoli da ignoriše ovakve pojave. Interes svih nas je uređeno i funkcionalno Smederevo. Sa ovolikim brojem udarnih rupa, ono je vrlo daleko od toga.

Iako mnogo toga u gradu ne funkcioniše kako valja, ipak verujemo da nije previše očekivati da u drugoj deceniji 21. veka makar udarne rupe budu sanirane.

Ako jeste, onda naš grad trpi posledice ozbiljnog nefunkcionisanja nadležnih institucija. A ako je tako, postavlja se pitanje u čemu je onda njihova svrha?

-


Informativna služba Dveri u Smederevu


 


Podeli vest: