Novosti

Sramno uvlačenje pripadnika vojske u političke manipulacije propagandne mašinerije Blerovih učenika

Tanjug / Ministarstvo odbrane / Goran Stanković

Sramno uvlačenje pripadnika vojske u političke manipulacije propagandne mašinerije Blerovih učenika

Reagovanje Saveta za odbranu i bezbednost Srpskog pokreta Dveri na saopštenje sa zajedničke sednice kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Klasičnom zamenom teza skreće se pažnja sa mnogo većih problema i važnijih tema:

1.       ugroženost nealbanske populacije i državnih interesa Republike Srbije na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i

2.       stvarno stanje borbene gotovosti Vojske Srbije.


Čega se boji ministar odbrane? Ko to traži državni udar, a ko ga priželjkuje?

Vrhovni komandant komanduje vojskom, vojska brani državu i narod. U Strategiji odbrane precizno su definisane njene misije:

1.       odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja,

2.       učešće u izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu, i

3.       podrška civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti.A potom su i objašnjenje:

„Dodeljene misije Vojska Srbije realizuje izvršavanjem zadataka.
Odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja realizuje se kroz odvraćanje od oružanog ugrožavanja, odbranu teritorije i odbranu vazdušnog prostora.

Učešće u izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu realizuje se učešćem u međunarodnoj vojnoj saradnji i učešćem u multinacionalnim operacijama.

Podrška civilnim vlastima u suprotstavljanju pretnjama bezbednosti realizuje se kroz pomoć civilnim vlastima u suprotstavljanju unutrašnjem ugrožavanju bezbednosti, terorizmu, separatizmu i organizovanom kriminalu i kroz pomoć civilnim vlastima u slučaju prirodnih nepogoda i tehničkih i tehnoloških i drugih nesreća.“


Protesti nezadovoljnog naroda i zahtevi za ostavkama onih koji se smatraju najodgovornijim za to nezadovoljstvo, ne mogu biti agresija. Poštovane kolege, agresiju već imamo na Kosovu i Metohiji, možda je tačnije reći - okupaciju. A evo stigli su i u severnu Kosovsku Mitrovicu. Niko od nas koji protestujemo ne sprečava vas da radite svoj posao, čak šta više mi to zahtevamo!

 


10. april 2019. godine

Nebojša Stanković, pukovnik u penziji

član Saveta za odbranu i bezbednost Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.