Novosti

Srđan Nogo: Da li je Ana Brnabić potpisala Dablinski sporazum?

Parlament Jutub

Srđan Nogo: Da li je Ana Brnabić potpisala Dablinski sporazum?

Narodni poslanik Dveri, Srđan Nogo pitao je danas u Narodnoj skupštini da li je Ana Brnabić potpisala Dablinski sporazum o migrantima i da li naše službe prate kontakte koje ona i njen brat imaju sa bezbedonosnim službama Hrvatske?

„Srbija nije članica EU i ne obavezuju je Dablinski propisi, što znači da migrant može tražiti azil u Srbiji i zatim bez problema zatraži azil u drugoj državi EU. Međutim, Srbija se može dobrovoljno obavezati potpisivanjem Dablinskog sporazma i on je glavni uzrok sukoba Srbije i Hrvatske, jer Hrvatska ima životni inters da migranti ne ostanu kod njih, već u Srbiji.“ – rekao je Nogo.


On je pitao Vladu Srbije koliko novca u budžet Srbije će biti uplaćeno od najavljene readmisije, uglavnom Roma, i Albanaca, o kojoj su se dogovorili Aleksandar Vučić i Aleksandar Soroš?


On je pitao i koliko lica iz najavljene readmisije ima prebivalište na teritoriji opština Preševo, Medveđa i Bujanovac i da li je to razlog uvlačenja ovog dela Srbije u pregovore o Kosovu i Metohiji, kako bi taj region bio proglašen konfiktnom zonom, da ne bi bila moguć raeadmisija nazad jer se takva lica ne mogu ne smeju vraćati u države konflikta u kojima im preti opasnost.


Nogo je pitao i predsednika države da li je glavni razlog njegovih učestalih sastanaka, jednom u mesec dana, sa Aleksandrom Sorošem, nesmetano odvijanje projekta ONE STOP, prolaska migranata kroz Srbiju, koji sprovodi soroševa organizacija W2EU (Welcome to Europe)?


„Da li se prvi Centar za dugotrajni smeštaj azilanata pravi u Obrenovcu, u bivšoj kasarni, i da li nosi oznaku u projektima KN – 36? Da li će tu biti smešteno 4.700 azilanata, i o čijem trošku se opremaju kuhinja, trpezarija, sobe sa nameštajem, posleljinom, garderobom...“ – pitao je poslanik Dveri.


On je pitao ko je i kada potpisao prvi sporazum između nas i NATO, 15. oktobra 1998. a koji je prethodio rezoluciji Saveta bezbednosti 1203 od 24.10.1998. „Da li je taj sporazum praktično omogućavao NATO nesmetanu mogućnost da špijuniraju ciljeve na Kosovu, i izvrše pripremu bombardovanja. To je preteča SOFA i svih kasnijih sramnih sporazuma sa NATO. Tražim da mi dostavite taj sporazum.“ –rekao je Nogo.


Nogo je tražio da mu se dostave pisma generalnog sekretara NATO Havijera Solane predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću od 15. oktobra 1998. i 28. januara 1999. i odgovor naše vlade na pismo iz 1999.


 

Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.