Novosti

Srđan Nogo: Puna podrška prevarenim radnicima C marketa

Srđan Nogo: Puna podrška prevarenim radnicima C marketa

Kada se Dveri budu pitale i odlučivale u Srbiji obećavamo da će ceo slučaj C marketa biti rešen i procesuiran, a u sudskim postupcima mora da bude presuđeno svima onima koji su upropastili ovu zemlju. Donećemo zakon da ekonomski zločini protiv države ne zastarevaju“ – rekao je Srđan Nogo, narodni poslanik Dveri, prisustvujući danas protestu radnika C marketa.


„Došao sam danas, da kao narodni poslanik podržim i radnike i penzionere C marketa, manjinske akcionare koji su u pljačkaškim privatizacijama C marketa zakinuti za svoje akcije za koje su pošteno radili i koje su pošteno platili.


”Nekoliko hiljada akcionara je prevareno kada je Miroslav Mišković kupovao C market, a kasnije i od države dok je ministar finansija bio Mlađan Dinkić“ – rekao je Srđan Nogo, narodni poslanik Dveri.


On je istakao da je ovo jedna od 24 sporne privatizacije koja nije rešena i da je jasno da je bilo kriminalnih radnji u njoj. Po njegovim tvrdnjama takvih privatizacija je bilo na ne 24, već 240, čak i 2400 ,a da su za desetine i desetine miliona evra oštećeni građani Srbije.


„Aleksandar Vučić je dužan  da odgovori šta je bilo sa privatizacijom C marketa. Ovi ljudi već deset godina protestuju i bore se za svoja prava. Razne političke organizacije su im nudile pomoć, ali niko ništa nije ispunio od svojih obećanja.


Neka građani Srbije znaju da ni jedna borba nije uzalud i svako ko se bori za svoje je najopasniji i najjači čovek u državi“ – dodao je Nogo.


 


On je pozvao sve građane Srbije da podrže ove ljude u borbi za svoja prava, i dodao da ako se oni izbore, to je jasan znak da će i ostali moći da se izbore za pravdu.


„Dveri ne mogu sada da im reše problem jer nismo na vlasti. Ono što možemo je da sve ovo iznosimo u javnosti.


Kao poslanik Dveri i u ime poslaničke grupe Dveri, mogu da obećam da ćemo pitanje C marketa postavljati u Narodnoj skupštini.


Kada se Dveri budu pitale i odlučivale u Srbiji obećavamo da će ceo slučaj C marketa biti rešen i procesuiran, a u sudskim postupcima mora da bude presuđeno svima onima koji su upropastili ovu zemlju. Donećemo zakon da ekonomski zločini protiv države ne zastarevaju – zaključio je Srđan Nogo, narodni poslanik Dveri.


 Ovde možete pogledati razloge protesta, koje su izneli radnici C marketa:Podeli vest: