Novosti

Srđan Nogo sa obespravljenim radnicima u Aranđelovcu

Srđan Nogo sa obespravljenim radnicima u Aranđelovcu

Zamenik šefa poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije Srđan Nogo, u petak 11. avgusta, posetio je opštinu Aranđelovac na poziv ogranka sindikata „Sloga“ .

Razlog posete, a na poziv ogranka sindikata „Sloga“ iz Aranđelovca, je taj što se u Aranđelovcu svakog petka, već godinu i po dana, od 10 časova ispred zgrade opštine Aranđelovac održava protest radnika čije su fabrike otišle u stečaj, a radnici ostali uskraćeni za zarade.

Među radnicima kojima nisu isplaćene zarade su preko 1000 radnika fabrike "Šamot", preko 250 radnika fabrike "Elektroporcelan", inače giganata i u vreme bivše Jugoslavije, kao i preko 150 radnika fabrike "Elka" i preko 100 radnika konfekcije "Rudnik". Dakle, oko 2000 radnika iz Aranđelovca čeka na isplatu plata koje su pošteno zaradili, a čije su fabrike u međuvremenu otišle u stečaj.


Broj plata koji se duguje radnicima:

- "Šamot" - 21 neisplaćenih plata
- "Elektroporcelan" - od 14,5 do 19 neisplaćenih plata
- "Elka" - od 6 do 7 neisplaćenih plata

Sindikat "Sloga" je još u martu mesecu predao zahtev Skupštini opštine Aranđelovac da jedna od tačaka dnevnog reda sednice Skupštine opštine bude i podrška radnicima kojima se duguju zarade, međutim ta tačka dnevnog reda do danas nije bila tema SO Aranđelovac. Takođe, po njihovim rečima, radnici su se obraćali opštinskoj vlasti i narodnom poslaniku iz SNS-a Milosavu Milojeviću za pomoć u smislu zakazivanja sastanka u Ministarstvu privrede i ubrzavanju rešavanja problema, ali su opštinska vlast i narodni poslanik i na te molbe ostali nemi.


Opštinska organizacija Dveri iz Aranđelovca apsolutno podržava zahteve radnika nekadašnjih preduzeća iz Aranđelovca i daće svaki vid podrške radnicima u ostvarivanju svojih stečenih prava.


Video:  

 

Informativna služba Dveri u Aranđelovcu

Podeli vest: