Novosti

Srpska napredna stranka uništava Vojvodinu

Šaterstok

Srpska napredna stranka uništava Vojvodinu

Srpska napredna stranka za kratko vreme mandata u Vojvodini uništila je i poslednju nadu građanima da će ispuniti brojna predizborna obećanja. U Vojvodini se nikad nije živelo gore.

Javna preduzeća su uništena. Nekoliko stotina radnika JP „Vojvodina šume“ tužilo je preduzeće zbog zlostavljanja na radu i te tužbe prete da uruše ovo važno preduzeće. Naime, dugogodišnja direktorka sa rekordnim mandatom, Marta Takač,  delila je plate po sopstvenom nahođenju i time oštetila budžet i zaposlene.


„Vode Vojvodine“ su u potpunom kolapsu i šteta od zastoja administracije meri se stotinama miliona dinara. Direktorova svita nemilice troši na reprezentaciju, a jedan od primera je i boravak veće grupe zaposlenih na Zlatiboru u hotelu Palisad, u luksuznim sobama, svečanim večarama i ogromnim troškovima. Bahaćenje na Zlatiboru završilo se saobraćajnom nesrećom u kojoj je oštećen novi džip javnog preduzeća.


Za to vreme direktor formira „svoj“ sindikat čiji formalni osnivači, uglavnom nestručna lica, postaju rukovodioci, a smenjuju se stručni radnici. I pored zabrane zapošljavanja, direktor samostalno odlučuje o zapošljavanjima i množi se nestručan kadar. Svaki rukovodilac i mimo zabrane i preporuke Državne revizorske institucije raspolaže neograničeno službenim automobilima koji se nemilice koriste i za privatne svrhe i van radnog vremena. Vest da je visoki pokrajisnki funkcioner službenim automobilom pokosio građanina svuda u svetu bila bi razlog za ostavku ili smenu.


Uprava za kapitalna ulaganja pokazala je da stvari mogu i mnogo gore nego što su bile, te je najveća investicija ove institucije renoviranje kabineta direktora, dok novi Žeželjev most dostiže rekorde u kašnjenju. Konkursi za poljoprivrednike se otvraju na 4 dana, a traktor dobija Marijan Rističević. Supruge, ljubavnice i deca naprednjaka nakon ekspresno stečenih diploma zauzimaju sva važnija mesta u adminstraciji od koje život svakakog građanina zavisi.


Pompezno najavljivan procvat putem poklanjanja desetina hiljada hektara Arapima završio se uglavnom zaparloženim njivama i otetom zemljom našim poljoprivrednicima. Velikodušni krediti i bespovratna sredstva iz Fonda Abu Dabi nisu realizovani.


Sve agencije i kancelarija u Briselu na koje je toliko primedbi imala SNS nesmetano rade, sada samo vođene nestručnim kadrovima, demokratskim prebezima bez ikakvog morala.

Klinički centar Vojvodine u jezivom je stanju, na lamelama B i C novog Kliničkog centra raste drveće i pored obezbeđenog kredita još 2008. godine. Sve su ovo razlozi što je po nezvaničnoj statitstici preko 70.000 građana uzelo mađarsko državljanstvo, a oko 30.000 mladih, visokoobrazovanih ljudi se iselilo u SAD, Novi Zeland i zemlje zapadne Evrope.


Prema dojavama sa terena mnogobrojni radnici javne uprave, preduzeća iz cele Vojvodine prisiljeni su da ovih dana rade kampanju za SNS u Beogradu dok građani ubrzano napuštaju obećanu zemlju.

Toliko o budućnosti u koju veruju samo oni koji su upropastili i Vojvodinu i Srbiju.


GrO Dveri Novi Sad


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.