Novosti

Šta još opozicija da učini da mandatar formira Vladu?

Šta još opozicija da učini da mandatar formira Vladu?

Srbija je zemlja paradoksa. Samo u Srbiji, opozicija poziva vladajuću većinu da formira Vladu.

Čudno je da Vlada Srbije nije formirana već više od dva meseca, a realno postoje svi uslovi za to. Međutim, zabrinjavajuće je, da mandatar, čija je stranka na izborima osvojila više od 50% poslaničkih mandata, nema snagu i kredibilitet da formira Vladu, a može to bez učešća bilo koje druge partije u Srbiji. Šta se onda čeka i koliko mu treba vremena za pisanje programa Vlade i da li program uopšte postoji?   vucic-nema-vladu   Svima je sada jasno da Srpska napredna stranka nije pobednik na izborima, kako je želela da prikaže javnosti. Svesna je da ima dosta poslanika manje nego u prošlom sazivu i opravdano se pitamo da li je mandatar imao program pre izbora ili je na izbore izašao bez programa, kada već ovako dugo ne može da formira Vladu? Šta se čeka i zašto više meseci traje agonija formiranja nove Vlade, kada je mandatar razgovarao sa svim poslaničkim grupama i dobio predloge za formiranje što kvalitetnije Vlade, a među njima i predlog Dveri u deset tačaka za spas Srbije.   VUCIC-prsti   Dakle, mandatar je dobio sve, glasove na izborima, većinu u Skupštini, predsednika parlamenta, sada ima i program  koji je dobio na konsultacijama, a i dalje ne formira Vladu. Dveri smatraju da je formiranje Vlade neophodno, jer je to važno zbog stabilnosti države. Ako nije spreman da formira Vladu ili ako je shvatio da Srbija ne želi u EU i da su svi njegovi evrofanatični snovi prošlost, pozivamo ga da prihvati da je i njegova politika prošlost. Srbiji je potrebna nova, jasna i moderna politika za 21. vek sa Evropom nacija, a ne sa Briselskim centralnim komitetom. Srbiji je potrebna jasna ekonomska saradnja sa svim zemljama sveta koje uvažavaju Srbiju kao ravnopravnog partnera i vojno neutralnu državu.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   zasto-jos-nemamo-vladu-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.