Novosti

Subotički „huligani“ na protestu „SVI KAO JEDAN“ u Beogradu, dok naprednjaci brane Gradsku kuću u kojoj sami caruju

Grad Subotica

Subotički „huligani“ na protestu „SVI KAO JEDAN“ u Beogradu, dok naprednjaci brane Gradsku kuću u kojoj sami caruju

U Subotici se našao autobuski prevoznik koji je imao hrabrosti i građanima omogućio da zajedno sa organizatorima protesta # Svi Kao 1 – Subotica, krenu put Beograda. Organizatori putovanja morali su dan ranije da dostave spisak putnika policijskom inspektoru. Policijski inspektor pratio je autobus do Novog Sada, koliko je nama poznato, što ne znači da nas nije pratio neprimećen i do Beograda.

Slobodni građani Subotice bili su zgroženi činjenicom da je policija prema njima primenila mere propisane za huligane i rizične navijačke grupe, kada putuju na sportske događaje visokog rizika? Huligani, navijači koje policija ima u svojim dosijeima evidencijama i građani koji mirno izražavaju svoj stav su tretirani na isti način.


Ko je sebi dao za pravo da ponižava građane Subotice zato što izražavaju svoje neslaganje sa politikom aktuelnog režima?


Neki drugi građani Subotice su nedavno putovali u organizaciji SNS-u daleko većem broju autobusa u Novi Sad, autobusima uzurpiranim od Javnih prevoznika „Subotica trans“ i „Bečej prevoz“. Precizno – angažovao je 22 autobusa, s tim da nije poznato da li su i oni bili pod prismotrom policijskih inspektora, niti da li su spiskovi putnika predati u policiju. Možda ovi građani Subotice nisu tretirani kao huligani zato što podržavaju vlast a ne opoziciju? Ili je trebalo da glume Novosađane oduševljene likom i delom svog velikog vođe?


Dveri Subotice insistiraju da se Policijska uprava ponaša u skladu sa važećim zakonima i ne progoni neistomišljenike velikog vođe, jer su svi građani jednaki pred zakonom, pa i oni koji drugačije misle od naprednjačkih uzurpatora. To nam svima garantuje Ustav Republike Srbije.


Policija se mora odupreti političkom pritisku SNS-a, jer ponašanje njihovih čelnika u mnogim slučajevima je za lekarsko posmatranje, kao u slučaju dežurstva, odnosno čuvanja Gradske kuće u Subotici. Naprednjački odbornici čuvali zgradu, vođeni ličnom paranojom ili po naredbi iz Beograda.


Ako Policijska Uprava u Subotici ima saznanja da građani koji idu na proteste opozicije u svojim redovima imaju sumnjiva lica neka to i javno objave ali neka po istim aršinima objave da je SNS na miting u Novom Sadu vodio problematične osobe, osobe koje su pod obavezom moranja zbog pretnji gubitkom posla išle na taj miting prinuđene da putuju kako bi se ispunile naprednjačke kvote za obaveznu podršku svom vođi.


Dveri Subotice nemaju problem s tim što mnogi sugrađani iz straha za posao i lična primanja pristaju da budu vozani i hranjeni sendvičima, ali i te kako imamo problem s tim da to finansiraju građani Subotice i mi nećemo nikada odustati od borbe da se Grad Subotica vrati u ruke dobronamernih i poštenih građana.


 

Izvor: Grad Subotica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.