Novosti

Sud odlučio - penzionerima vratiti otete penzije

Piksabej

Sud odlučio - penzionerima vratiti otete penzije

Osnovni sud u Bačkoj Palanci presudio je u korist penzionera J.M. i naložio Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da mu nadoknadi sve ono što mu je do sada uzeto primenom neustavnog Zakona o privremenom načinu isplate penzija.

Ova presuda otvara put svim penzionerima da napokon vrate ono što im je ovim zakonom oteto i potvrđuje da su Dveri bile u pravu kada su to nekoliko puta tražile. Pozivamo sve penzionere da na ovaj način potraže pravdu pred sudom, dok nadležni republički organi ne pronađu sistemsko rešenje kojim bi se svim penzionerima nadoknadila šteta.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (4)

 1. Милутин

  Пријатељу, сутрадан је и пресуда осванула на сајту. https://dveri.rs/prva-presuda-o-vracanju-umanjenog-dela-penzija-zracak-nade#cyr

  Odgovori
 2. Dr Miggyy

  Svaka čast Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci što je donelo presudu da PIO vrati otete penzije penzioneru J.M., da se vidi da najzad i u malenoj Srbiji ovladava pravda, a ne autoritet političara. Jedan je, i po mom saznanju, prvi slučaj povoljno rešen u korist oštećenog penzionera. Takođe, zahvalnost i Srpskom pokretu Dveri na interesovanju i pomaganju penzionera u vezi vraćanja nemilosrdnog i brutalnog otimanja penzija. Nadam se da će ovim putem krenuti i Vlada i predsednik, da vrate otete penzije. Pismo zahvalnosti Vučića penzionerima što im je otimao penzije već je stiglo na adresama penzionera (ja sam ga popišao i vratio pošiljaocu), a penzioneri i da se bunili, on nije ih čuo ili se pravi gluv i nevin. Nadam se da će i ostalih penzionera ogrejati sunce, a ne tama i magla od strane ΛV.

  Odgovori
 3. Mučenik

  POBEDA PRAVDE NA STRANI PENZIONERA?! Svaka čast Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci što je donelo presudu da PIO vrati otete penzije penzioneru J.M., da se vidi da najzad i u malenoj Srbiji ovladava pravda, a ne autoritet političara. Jedan je, i po mom saznanju, prvi slučaj povoljno rešen u korist oštećenog penzionera. Takođe, zahvalnost i Srpskom pokretu Dveri na interesovanju i pomaganju penzionera u vezi vraćanja nemilosrdnog i brutalnog otimanja penzija. Nadam se da će ovim putem krenuti i Vlada i predsednik, da vrate otete penzije. Pismo zahvalnosti Vučića penzionerima što im je otimao penzije već je stiglo na adresama penzionera (ja sam ga popišao i vratio pošiljaocu), a penzioneri i da se bunili, on nije ih čuo ili se pravi gluv i nevin. Nadam se da će i ostalih penzionera ogrejati sunce, a ne tama i magla od strane ΛV.

  Odgovori
 4. земљоделац

  Свака част Бошко. Добро би било да ту пресуду Основног суда из Бачке Паланке поставите на Вашем сајту, како би пензионери којима је узето применом Закона о привременом уређивању начина исплате пензија упознали са истом и да масовним покретањем тужби код Основних судова приморали ову Владу да нам надокнади све што је одузето.

  Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.