Novosti

Svečano otvoren 4. Međunarodni ekonomski forum na Krimu

Svečano otvoren 4. Međunarodni ekonomski forum na Krimu

Delegacija Dveri je jedina delegacija iz Srbije. Prvog dana Foruma srpska delegacija srela se i sa Samirom Halilom, ministrom za ekonomiju i spoljnu trgovinu Vlade Sirije, kao i sa Detlefom Vimerom, zamenikom gradonačelnika austrijskog grada Linca.Danas je u Jalti na Krimu svečano otvoren 4. Međunarodni ekonomski forum, na temu: „Budućnost sveta. Budućnost Rusijeˮ, uz prisustvo brojnih privrednih i političkih delegacija iz Evrope i sveta. Ovaj forum posetiće 3000 gostiju iz 70 država. Jedinu delegaciju iz Srbije predvodi predsednik Dveri Boško Obradović, a čini je i narodni poslanik Dveri mr Ivan Kostić, predsednik skupštinskog odbora za Srbe u regionu i rasejanju.


Deo srpske delegacije je i Dragana Trifković, predsednik Centra za geostrateške studije i član Organizacionog odbora 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti.
Forum je otvorio predsednik Republike Krim Sergej Aksjonov, kome je Ivan Kostić u ime srpske delegacije poklonio srpsko-rusku ikonu svetog velikomučenika Cara Lazara i svetog mučenika Cara Nikolaja. Prvoga dana Foruma srpska delegacija srela se i sa Samirom Halilom, ministrom za ekonomiju i spoljnu trgovinu Vlade Sirije, koja je ovde prisutna u delegaciji koju čini 150 članova, kao i sa Detlefom Vimerom, zamenikom gradonačelnika austrijskog grada Linca.
Na jednom od ukupno 37 okruglih stolova za ova tri dana, i to u istorijskom Livadijskom dvorcu, govoriće danas i predsednik Dveri Boško Obradović, na više nego aktuelnu temu: „Rusija-EU: Mehanizmi prevazilaženja krizeˮ. Forum prati ogroman broj ruskih i stranih medija, a očekuje se sklapanje velikog broja ugovora o novim poslovima u visini od preko 100 milijardi rubalja.Informativna služba Srpskog pokreta DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.