Novosti

Tanasković: Prvo političko suđenje u Čačku

GZS

Tanasković: Prvo političko suđenje u Čačku

U Čačku počinje PRVO POLITIČKO SUĐENjE još od 1946. godine, po osnovu verbalnog delikta i borbe za zakonitost i protiv tiranije i ukidanja sloboda. Proces se vodi od strane Osnovnog Javnog tužilaštva na čijem je čelu vršilac funkcije i pretendent za mesto javnog tužioca g. Ivana Kostić.

Želim da istaknem da sam ponosan što sam ovim činom došao u red svih onih Srba, koji su se borili za slobodu i protiv tiranije, kako u komunizmu, tako i pod drugim okupatorima gde im je suđeno po osnovu „nekih“ zakona, gde im je ukidana sloboda i gde se uvodila represija takođe po osnovu „nekih“ nepravednih zakona u državi i gde su na osnovu zakona proganjani neistomišljenici i politički protivnici.


Zvanično, proces se vodi zbog ogrebotina na korenu nosa i pored oka Igora Trifunovića, što se nikako ne može tretirati kao laka telesna povreda.


Igor Trifunović ima pravo da me lično tuži, ako želi, ali Tužilaštvo se ovim stavlja u funkciju političke borbe, što se nikako ne može drugačije tretirati nego kao stavljanje države i državnih organa u funkciju SNS-a i obračuna sa političkim protivnicima.


Igor Trifunović je, kako snimci, pokazuju bio u dobrom stanju, čak se i smejao, a sutradan je čak i pokazao Bošku Obradoviću da na mestu na čelu ispod flastera nema ništa, što snimci i pokazuju.


Postavlja se pitanje zašto su, ako su ovo bile povrede, angažovana kola hitne pomoći i optužujem direktora Hitne pomoći i Slavicu Dragutinović zbog zloupotrebe Hitne pomoći u političkoj borbi protiv neistomišljenika od strane SNS-a. Moja saznanja su da su u momentu angažovanja imali urgentnije pozive od opisanog.


Postavlja se pitanje zašto su Milun Todorović i Igor Trifunović obmanjivali javnost da je u pitanju povreda oka, da je pacijent u stabilnom stanju, zašto je bilo potrebno nošenje flastera NA ČELU, ako do povrede oka nije ni došlo i čemu ta dramatizacija u javnosti.


Da li je stvarni razlog zapravo prikrivanje i skretanje pažnje sa kriminalnih aktivnosti Miluna Todorovića i Igora Trifunovića povodom donošenja novog poslovnika o radu Skupštine grada Čačka, o čemu se i Poverenik za informacije od javnog značaja i izjasnio.


Suđenje će predstavljati idealnu priliku da se jasno i nedvosmisleno pokaže karakter vlasti SNS-a, i kako će u narednom periodu prolaziti politički neistomišljenici, i kako će javni i državni resursi biti korišćeni u obračunu sa politički opasnim protivnicima.


Pitanje za Tužilaštvo – Zašto Tužilaštvo nije reagovalo po podnetoj Krivičnoj prijavi od 07.07.2017 godine, podneto sa moje strane, gde se terete Igor Trifunović, Miroslav Petković, Branka Pavlović za protivzakonite radnje u Skupštini grada Čačka, koje se odnose na :


  • Zloupotrebu službenog položaja jer su mimo zakona, statuta grada Čačka i poslovnika o radu skupštine grada Čačka nije ispoštovan zaključak skupštine grada Čačka da se u roku od 30 dana donese poslovnik o radu skupštine grada Čačka, gde je rok istekao još u Novembru mesecu 2016. Godine.
  • Da su bez pravnog osnova, mimo zakona, statuta grada Čačka i poslovnika o radu skupštine grada Čačka odbacili preko 800 amandmana opozicije u Čačku.
  • Da su na sednici skupštine grada Čačka od 06.07.2017 godine usvojili Poslovnik o radu skupštine grada Čačka, koji je u direktnom sukobu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, iako su znali o čemu se radi.


i kada će preduzeti pravne radnje povodom toga. Očekujem da istom brzinom kako su reagovali povodom tužbe Igora Trifunovića i pokrenuli krivični postupak, reaguju i zaštite zakon i red, koji je ugrožen protivzakonitim delovanjem Igora Trifunovića, Miroslava Petkovića, Branke Pavlović, pa i samog gradonačelnika Miluna Todorovića.


Ova pitanja bi trebalo mnogo više da zanimaju tužilaštvo jer se radi o direktnom ugrožavanju zakonitosti rada lokalne skupštine, ustava i zakona Republike Srbije, a trenutno se ništa ne preduzima i Javni tužilac, Ivana Kostić, nekoga čuva i prikriva!


Na samom kraju želeo bih da javnost upoznam o više puta iznetim tvrdnjama Ostoje Mijailovića, Marka Parezanovića i nepostojećeg odbora SNS-a u Čačku, o tome da sam više puta krivično osuđivan i gonjen u ranijem periodu.


Ovim putem demantujem te tvrdnje i smatram da su izrečene zlonamerno i tendenciozno, sa namerom rušenja mog ugleda i časti i na jedan sasvim primitivan i nečastan način.


Obaveštavam javnost da sam povodom toga tužio Ostoju Mijailovića za uvredu i klevetu, i tom prilikom podneo sudu relevantne dokaze iz suda i policije na izrečene tvrdnje i da sam dobio rešenje iz suda u kome se potvrđuje da je Ostoja Mijailović izrekao klevetu na moj račun i da su navodi izrečeni na sednici skupštine netačni, neistiniti i lažni. Sud me je uputio da mogu voditi parnični postupak za izrečene reči jer kleveta nije više krivično delo.


Na osnovu ovoga zaključujem da: Naprednjaci mogu da kleveću koliko žele, zakon im je to dozvolio. Tu se posebno ističe Marko Parezanović, Ostoja Mijailović i nepostojeći odbor SNS-a u Čačku.

 


Aleksandar Tanasković

Šef odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku i

Predsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri


Izvor: GZS / OzonPres

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.