Novosti

Tri razloga zbog kojih podržavam Dveri, odnosno Boška Obradovića, i pored „svega“

Tri razloga zbog kojih podržavam Dveri, odnosno Boška Obradovića, i pored „svega“

Boško Obradović je, po mom mišljenju, najsposobniji političar postpetooktobarskih generacija koji bi bio i u stanju da raskine sa petooktobarskim generacijama koje su odgovorne za ovu situaciju u kojoj se nalazi Srbija.

Ne mogu govoriti istinu a ne priznati da me je tada odlazak Parovića teško zaboleo nit mogu skriti svoje razočarenje što se i Vladan Glišić posle tolikih godina odlučio da krene Parovićevim putem. Posebno mi je teško bilo gledati tužnu videopredstavu blaćenja svog dugogodišnjeg saborca i prisnog prijatelja Boška Obradovića. Tako nešto se ne radi u odsutnosti osobe o kojoj se javno govori, bez mogućnosti da se u tom momentu i brani. Ali to nije razlog zbog kojeg verbalno podržavam stranku Dveri pa ni to što se Vladan Glišić „ritnuo“ i na Kostu Čavoškog baš sad kao da nije imao prilike da mu sruči to sve u lice u toku dve decenije dok je usko sarađivao sa njim nalazeći samo reči pohvale. Gospodina Parovića sam veoma mnogo cenio da me je muka uhvatila kad se rešio da prekrši predizborni dogovor dogovoren sa tada hvaljenim starešinstvom Dveri.

Neizmerno sam iznenađen a i tužan da prosto ne mogu svojim očima i ušima poverovati da su se ta dva čoveka na tako niske grane mogla spustiti. To me boli i čini neizmerno tužnim ne samo zato što su kaljali Boška Obradovića već što su se ovako neljudski poneli i s’tim zapečatili svoju političku budućnost, a bili su u mojim očima velika nada Srbije i srpskog naroda. To sve nije razlog zbog kojeg bi podržavao Boška Obradovića i pored svega onog što mu se stavlja na teret!  

Prvi razlog

Prvi razlog je to što se principjelno držim načela da svakog smatram nedužnim sve dok mu se zvanično ne dokaže suprotno.  

Drugi razlog

Drugi razlog je da mu verujem u program stranke sve dok svojim konkretnim „delima“ ne dokaže suprotno, sve dotle vlada načelo nevinosti. Osuđivanje unapred bi bila predrasuda, učinjena nepravda bez ikakvih dokaza.  

Treći razlog

I treži razlog moje mu podrške je to što ga smatram najperspektivnijim političarem Srbije  koji je u stanju ne samo parirati Vučiću već ga i u TV duelu pobediti kako svojom besprekornom dijalektikom tako i konkretnim programom za bolji život Srbije! Ljudi kad ćemo već da shvatimo da će sve ostati isto ako ne menjamo! Boško Obradović je, po mom mišljenju, najsposobniji političar postpetooktobarskih generacija koji bi bio i u stanju da raskine sa petooktobarskim generacijama koje su odgovorne za ovu situaciju u kojoj se nalazi Srbija.  

Dušan Nonković-Teodorović, osnivač i urednik Glasa Dijaspore

Izvor: Glas dijaspore  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.