Трибина Српског покрета Двери у Врбасу

Трибина Српског покрета Двери у Врбасу

Синоћ је у пуној сали биоскопа „Југославија“ одржана трибина Српског покрета Двери. На трибини су говорили Иван Костић, Марија Јањушевић, Марко Пушица и Бошко Обрадовић.

Члан председништва Српског покрета Двери и Народни посланик Иван Костић говорио је о политици Двери, као и о актуелној ситуацији у Врбасу.

 

Мр Иван Костић, народни послани ПГ Двери

„Оно што је посебно важно нагласити, у односу на прву трибину Двери која је одржана у марту 2009. године у Врбасу, јесте да се ништа није променило код Двери. Оно што краси покрет Двери и ове људе и нашег председничког кандидата јесте доследност. Ми се ни за једну јоту нисмо променили.“

„Ја чврсто верујем да може овде у Врбасу да се направи амбијент да се људи запосле а да не морају да буду чланови странке, да укључимо један широки фронт људи који могу нешто да промене у овом граду. У овом граду се за 3 године ништа није променило – не само за 3, него можда и уназад 10 година, овде напретка нема. Људи беже из Врбаса. Ми немамо сада нека решења која можемо овде да кажемо да ће сигурно донети неки бољитак за годину, две, три или за један мандат, али оно што можемо да кажемо је да нећемо красти ову државу, да нећемо красти ова предузећа. Људи су покрали овај Врбас, однели су новце за Београд, за Нови Сад и за иностранство.“ – рекао је он.

 

Марија Јањушевић, народни послани ПГ Двери

Народна посланица Српског покрета Двери Марија Јањушевић говорила је о породичној политици и о улози жена. – „Ко ће боље да брани породицу и породичне вредности од самих жена? Нама је срушен патријархални модел и многе традиционалне вредности су заиста угрожене. Али нису успели да нам наметну оно што долази са запада – да се породица разједини, да се цене неке другачије вредности. Ја вам гарантујем да сигурно нећемо одустати од тога да мајка, мајчинство и рађање деце буде на првом месту.“ – Изјавила је Марија Јањушевић.

 

Марко Пушица, потпредседник Двери

Потпредседник Српског покрета Двери и координатор стручног савета за уставна питања, правду и законодавство Марко Пушица говорио је о обећањима које је актуелни председник Томислав Николић дао у оквиру своје председничке кампање 2012. године, као и о надлежностима председника републике.

„Подсетићу вас да председник републике посебну пажњу треба да обрати у односу на Србе у иностранству. А ја верујем и знам да је Иван Костић више ствари учинио за неколико месеци мандата на челу одбора за Србе у расејању, него што је Томислав Николић за 5 година свога мандата.“

 

Бошко Обрадовић, председник Двери

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић говорио је о улози Српског покрета Двери у друштву и политичком животу Србије, као и о својој кандидатури за председника Србије.

„Врбас је поново на испиту јер овде имамо и председничке и општинске изборе и то ће бити један сусрет Врбаса са самим собом и једно велико испитивање хоће ли Врбас и Србија ићи овим утабаним путем у провалију или ћемо дати шансу једној новој генерацији српских политичара да проба да заустави тај пут у пропаст. То је сва тематика наступајућих председничких и локалних избора – да ли ћемо на овим изборима коначно гласати за смену политичких генерација и послати у политичку пензију и у прошлост, а делом и у затворе оне који су одговорни за упропашћавање Србије и Врбаса или ћемо дозволити да они настављају даље да нас лажу, варају, пљачкају и на сваки други начин понижавају и вређају.“ – рекао је Бошко Обрадовић.

 

Извор: НашеМесто.рс

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0