Novosti

Trudnice i majke nisu društveni talog, već spas za Srbiju

Šaterstok

Trudnice i majke nisu društveni talog, već spas za Srbiju

Savet za porodicu Srpskog pokreta Dveri zahteva od predsednika države i premijera da prestanu da krše Ustav i vode antiporodičnu kampanju.

U trenutku kada više hiljada bračnih parova u Srbiji čeka na vantelesnu oplodnju, kada su trudnice i porodilje potpuno odbačene od strane države i kada je stopa rasta nataliteta na istorijskom minimumu, kada je pronatalitetna državna politika doživela fijasko, rođenje sina premijera Srbije, Ane Brnabić i njene takozvane partnerke Milice Đurić pokazuje licemerje ove vlasti.


I u ovom, kao i u brojnim drugim slučajevima se pokazuje da u ovoj državi pravila nisu jednaka za sve pa se tako Ana Brnabić, predsednik Vlade u javnosti eksponira kao drugi (muški) roditelj deteta začetog vantelesnom oplodnjom, što ne prepoznaje ni jedan zakon u RS. Na žalost građani Srbije su navikli da za predstavnike ove vlasti zakoni i Ustav ne važe, što su najslikovitije prikazali na primeru Kosova i Metohije, zvanično ističući platformu o razgraničenju unutar sopstvene države.


Pozivamo predstavnike vlasti da počnu da poštuju Ustav i zakone Republike Srbije. Naročito ih pozivamo da primenjuju član 66. Ustava koji garantuje posebnu zaštitu porodica, majki, samohranih roditelja i dece. I da država napokon reši probleme porodilja koji su dodatno pogoršani donošenjem Zakona o finansijskoj podršci porodici.


Ova država trenutno nema pronatalitetnu politiku, ne postoji kampanja o rađanju dece, trudnice i porodilje potpuno su diskriminisane, ekonomski položaj porodica je sve gori, a majke sa troje i više dece osuđene su na siromaštvo. To smatramo gorućim problemima i naročito podržavamo sve mame koje se bune i traže svoja prava.


 

Savet za porodicu Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Abe

    Evo ja imam dvoje dece, sina od 5 godina i cerku od mesec dana, zena je pre trudnoce radila u turistickoj agenciji 15 godina, ja radim u firmi u centru beograda uvoz\izvoz. To je moglo dok nije bilo bebe, sad nemamo za pelene i dohranu a moja plata za 3 dana, a zena od drzave ne dobija vec mesecima nista, kasne, kazu selili su se pa su imali nekih problema sa papirima pa da se strpimo. Inace zena ima redovnu platu od 48 000 ali posto je prijavljena na minimalac mi od drzave kad dobijemo, dobijemo 23 000. Moj brat ode pre mesec dana u Nemacku da vozi kamion, a on ima dvoje svoje i dvoje zenine dece iz prvog braka, tako da sad i mi kad odemo Srbija ostaje bez cetvoro mladih i radno sposobnih izmedju 24 i 35 godina i sestoro male dece iz jednog udarca. Ne znam kome ovo uopste pisem posto drzavi odgovara da mi misleci i normalni odemo, a da ostanu samo sendvicari sa pola mozga koji su super zadovoljni sa pastetom pre izbora. Kako bi inace kupovali glasove kad bi svi bili bogati i pametni.

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.