Упокојио се у Господу проф. др Љубомир Протић

Упокојио се у Господу проф. др Љубомир Протић

Све нас је дубоко потресла вест да се синоћ, уочи Никољдана, упокојио у Господу наш велики пријатељ, проф. др Љубомир Протић, члан политичког савета Српског покрета Двери. Опело, а потом и сахрана професора Љубе је у уторак, 20. децембра у 14.30 на гробљу Лешће у Београду. 

Професор др Љубомир Протић рођен је 1943. године. У својој богатој професионалној каријери обављао је више значајних и одговорних дужности. Био је редовни професор и декан на Математичком факултету у Београду, дугогодишњи директор Математичке гимназије у Београду, директор Завода за унапређивање васпитања и образовања Републике Србије, помоћник министра просвете,  члан Савета Епархије београдско- карловачке СПЦ.

Одласком нашег професора Љубе, поред Предрага Драгића – Кијука, напустио нас је још један од највећих умова новије српске интелигенције, велики математичар, а пре свега, истински родољуб и хришћанин. Професор Љуба, наш велики пријатељ, саветник и искрени саборац био је уз Двери и са Дверима неодсутпно и непоколебљиво у нашој осамнаестогодишњој историји.

Царство му Небеско у друштву Светог Саве и свих часних и великих српских имена кроз сва времена!

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0