Novosti

Vladajuća skupštinska većina odlučila da pokloni niški aerodrom

Južne vesti / Vanja Keser

Vladajuća skupštinska većina odlučila da pokloni niški aerodrom

Danas, 22. juna je Nišu, nakon tromesečne parlamentarne krize i pretećeg uvođenja privremenih mera, skupštinska većina sa 44 glasa „za“ i 5 „protiv“, u ponovljenom glasanju uz odbijanje predloga opozicije za glasanje prozivkom, doneta oduka da se Aerodrom prenese u svojinu i na upravljanje Republici.

Nastavak sednice je umesto 15 dana nakon njenog održavanja 10.aprila održan dva i po meseca nakon njenog početka, telefonskim zakazivanjem, i ona je održana uz jak mere obezbeđenja.


Na zakazani protest građanske inicijative „Ne damo niški Aerodrom“, članovi SP Dveri Niš učestvovali su, i ovoga puta, bez stranačkih obeležja, jer je ovaj građanski pokret od samog početka protesta odbijao svaku saradnju sa opozicionim strankama u Nišu.


Slogan „Jači od vlasti, jači od opozicije“ pokazao se međutim , slabim da okupi kritičnu masu građana. Protest su organizatori  okončali već u 10 sati a građanima su jake policijske i snage komunalne policije zabranile ulazak na inače „javnu“ sednicu. 


Za odluku o poklanjanju niškog Aerodroma „Konstantin Veliki“ glasali su odbornici SNS, SPS, JS, PUPS, Pokreta socijalista i Ruske stranke.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.