Novosti

Dveri: Vlast na republici i lokalu sprovodi  legalizovanu korupciju

Dveri: Vlast na republici i lokalu sprovodi legalizovanu korupciju

Slučaj Siniše Malog, koji je dao saglasnost na ugovor o donaciji za Komunalnu policiju, samo je jedan primer u nizu legalizovane korupcije na svim nivoima vlasti.

Komunalna policija je dobila donaciju od nekoliko firmi, među kojima je i firma koja ima najviše kioska u Beogradu. Siniša Mali je dao saglasnost za sklapanje takvog ugovora i time legalizovao korupciju. Komunalna policija u svojoj nadležnosti mora da kontroliše kioske za očekivati je da firma donator uživa povlašćeni status. Tu je i slučaj poklonjenih „Jurinih“ automobila inspekciji Ministarstva rada. Mnogi su tražili da se ovaj slučaj ispita i reši, međutim, već tri godine ovaj slučaj nije rešen, iako Ministarstvo rada u svojoj nadležnosti predviđa i nadgledanje i proveru poslovanja firme „Jura“. Dakle, i više je nego uočljiv sukob interesa i legalizovanje korupcije. Samo da podsetimo da je „Jura“ za svoje fabrike u Srbiji, od države do sada dobila 25 miliona evra subvencija. Ko je onda tu kome poklanjao automobile kupljenih od kojih para?   sinisa-mali-pare   Dveri su takođe otkrile i kako banke legalno korumpiraju sudove u Srbiji i daju povoljne kredite sudijama koji sude klijentima koji su oštećeni od strane tih istih banaka. Sve primere PG Dveri predala je premijeru Vučiću prilikom ekspozea, ali i dalje nema odgovora iz Vlade na otkrivene ugovore poslovnih banaka sa sudovima, čije sudije sude po predmetima istih banaka. Ovom nizu može da se pridoda i državno-institucionalni slučaj „indirektnog uticaja“ JP PTT „Srbija“ na svoj kontrolni državni organ RATEL, čija se centrala od nedavno nalazi u prostorijama u vlasništvu Pošte u Palmotićevoj br.2. Isuviše su česti primeri nedorečenosti postojećih propisa i zbog toga će Dveri u Skupštini Srbije zahtevati da se propisi koji regulišu ovu oblast dignu na institucionalni nivo i time sprečiti dalje bujanje legalizovane korupcije.

Dok Gradonačelnik Beograda ispija šampanjac sa Miroslavom Miškovićem na proslavi Delta Holdinga, podsećamo da je Aleksandar Vučić 2012. na vlast došao upravo sa temom borbe protiv kriminala i korupcije, a realna slika njegove vladavine je potpuno drugačija. Samo iz ovih primera se vidi da je sistemska korupcija u Srbiji u usponu, da nema nezavisnog sudstva za najbitnije teme, da se za strane firme daju ogromne subvencije, da nema pravosnažnih presuda za kriminalce iz redova bivše vlasti i tajkuna koji su ovu zemlju u proteklih 16 godina upropastili.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.