Novosti

Vlast u Srbiji u panici - kako dalje u raspadnutu EU?

Vlast u Srbiji u panici - kako dalje u raspadnutu EU?

„Ima nešto trulo u državi Danskojˮ, što bi rekao Šekspir.

Prve reakcije lidera evrofanatizma u Srbiji - u rasponu od Aleksandra Vučića do Čede Jovanovića - krajnje su zabrinjavajuće. Nazvati protivnike puta Srbije u EU „idiotimaˮ i „ološemˮ - do sada je neviđeno! Očito je da se iza ovakvih reakcija krije velika nervoza i panika u redovima pristalica ulaska Srbije u EU. Po prvi put oni građanima Srbije moraju da objasne zbog čega bismo uopšte išli u Uniju koja nas neće, koja nas ucenjuje i pljačka, iz koje izlaze veliki evropski narodi?

Dveri već 10 godina govore o argumentima protiv ulaska Srbije u EU. To je do danas bila tabu tema u Srbiji. Još krajem 2007. godine prvi put smo zatražili javnu raspravu za i protiv EU, koje do dana današnjeg nema u našim medijima i političkom životu. Sada je postalo nemoguće sakriti od javnosti da EU nije tako poželjna i lepa kako je predstavljaju zagovornici evrointegracija. To smo tvrdili i pre nekoliko godina kada je Island prekinuo proces pridruživanja EU. To je bio prvi dokaz da EU ima alternativu, a Island je posle raskida sa EU i MMF-om počeo da se podiže iz krize i bankrota države. Ali tek sada kada je Velika Britanija rešila da napusti EU – građani se opravdano pitaju zašto?

„Ima nešto trulo u državi Danskojˮ, što bi rekao Šekspir. Domaći evrofanatici više neće moći da sakrivaju od građana Srbije pravu istinu o EU koja nas je opljačkala i iz Srbije za nekoliko godina otela desetine milijardi evra. Oni koji služe interesima EU u Srbiji rade protiv svoga naroda, a sada su se uplašili da je došlo vreme podvlačenja crte i podnošenja računa. Šta Srbija ima od 16 godina pridruživanja EU? Samo ucene, pritiske, pretnje, pljačku i nametanje briselskih standarda koji su protiv naših ekonomskih interesa. Domaći evrofanatici posebno su se uplašili ideje narodnog referenduma i mogućnosti da se građani Srbije izjasne šta misle o EU, jer dobro znaju da svakoga dana pada broj onih koji su za ulazak Srbije u EU, a neprestano raste broj onih koji su protiv. Ideja o zabrani narodnog izjašnjavanja je logičan put onih koji bi da nametnu volju zapadnih centara moći bez pitanja naroda, ali je takva ideja nemoguća misija.

Srbija će se veoma uskoro izjasniti o tome da li treba da idemo dalje ovim pogubnim putem u EU koji nas je toliko koštao do sada. Pre svega, o tome ćemo reći svoju reč tamo gde se odavno nije mogla čuti – u Narodnoj skupštini, i to već iduće nedelje. Pravi trenutak da se postavi ovo pitanje upravo je izbor nove Vlade Srbije koja hitno mora da preispita spoljno-političku orijentaciju Srbije. Nervoza i panika u redovima evrofanatika u Srbiji svakoga dana biće sve veća, jer je prazna priča o ulasku Srbije u EU doživela svoj krah.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   br-exit-vucic-u-panici-FB

Podeli vest: