Двери: Вучић је заштитник интереса крупног капитала и тајкуна

Двери: Вучић је заштитник интереса крупног капитала и тајкуна

Подаци које су изнели синдикати да само пет одсто радника задржава посао након истека субвенција, а све остале послодавац отпусти кад држава престане да финансира њихове плате, најбоље илуструју катастрофалну политику Вучићевог режима која има погубне последице по нашу државу, економију, привреду и све грађане.

Тај економски систем, који се спроводи од 2000. године, обезбеђује да богати буду још богатији, док грађани и држава постају све сиромашнији. Вучићево отварање нових радних места заправо представља распродају наших вредних и квалитетних радника  иностраним инвеститорима, орочену на дужину трајања субвенција.

Наведени подаци синдиката недвосмислено потврђују оно што Двери упорно објашњавају – да Вучићев режим штити искључиво интересе крупног капитала, тајкуна, банака, ММФ-а, финансијских центара моћи, а преко грбаче народа, пљачкањем грађана, радника, лекара, просветара, војника, полицајаца, пензионера. Он огромне количине новца издваја за субвенционисање иностраних инвеститора, а уништио је домаћу привреду и производњу и Србију довео до економског и социјалног колапса.

У буџету за 2017. годину иностраним инвеститорима је намењено 11 милијарди динара, што значи да им Србија одобрава субвенције приближно  једнаке укупном буџету за министарство здравља. Вучић обећава инвеститорима – инвестирајте у Србију и добићете квалитетну и најјефтинију радну снагу. Он је наше раднике свео на обесправљену, понижену, јефтину радну снагу. Сада је минимална цена рада у Србији  најмања у Европи.

Вучић је обезбедио  најповољније услове за крупне капиталисте којима наше раднике нуди по најнижој цени.

Само неки од случајева обесправљених радника  успели су да дођу до јавности и да укажу у каквим су нехуманим и тешким условима  наши радници принуђени да раде за иностране газде, а таквих примера је безброј.

Кампања председничког кандидата Вучића који, позирањем и сликањем испред фабрика, покушава да убеди грађане да се отварају на хиљаде нових радних места и да Србија остварује невиђени економски успех, представља брутално обмањивање. Ово је још само једно у низу Вучићевих обмана и лажних обећања попут оног, које је дао пре годину дана гостујући на Пинку. Тада је обећао да ће грађани у 2017. години радити за 500 евра, да би сада, на Копаоник бизнис форуму, без имало стида због претходне лажи, обећао да ће просечна плата у марту бити 395 евра.

Пословање иностраних инвеститора, које наша држава финансира, уништава  домаће произвођаче. Када дође страни газда и добије од Вучића огромне субвенције, он дампингује цене и тако са најнижим ценама представља нелојалну конкуренцију домаћим произвођачима који су убрзо принуђени да угасе своју производњу. Када уништи сву домаћу конкуренцију, страни газда подиже цене, које су онда знатно више од оних које су имали домаћи произвођачи. Када почне да остварује велики профит он неће плаћати држави порез на добит. Лажним фактурама ће приказивати губитак у пословању, а сву добит и порез ће извлачити. Тако функционише тај погубни систем, у којем држава финансира урушавање сопствене економије и привреде.

То уништавање и пљачкање државе и грађана мора што пре да се заустави.

Ако буде изабран председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, домаћи привредници и произвођачи ће бити привилеговани. Инострани инвеститори су добродошли у Србију, али нека фабрике отварају својим новцем, а 11 милијарди динара годишње, колико се сада издваја за иностране инвеститоре, преусмериће се домаћим малим и средњим предузећима. Биће уведене додатне мере да мотивишу ова предузећа и њихове послодавце – они ће бити ослобођени плаћања пореза у првим годинама рада и тиме ће се омогућити да се запошљава најмање по 10.000 људи годишње.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0