Novosti

Vučić prodao Svetog Savu za sedam miliona evra

Vučić prodao Svetog Savu za sedam miliona evra

Prošlogodišnji predlog premijera Aleksandra Vučića da se OŠ „Rastko Nemanjić – Sava“ u novopazarskom naselju Dojeviće nazove po predsedniku UAE, šeiku Halifi bin Zajiden al Nahjanu, proteklih dana doživela je svoj epilog zvaničnom promenom naziva škole.

Za Srpski pokret Dveri, ovakav postupak predstavlja svojevrsno vređanje zdravog razuma svih građana Srbije, zatiranje hrišćanskih korena, negiranje postojanja srpskog naroda i države na prostoru Novog Pazara - Starog Rasa, drevne Raške oblasti, gde je i stvorena prva srpska država. Ovim činom Vlada Republike Srbije se odrekla oca srpske nacije, najznačajnijeg i najpoznatijeg Srbina - Svetog Save, a svoju čast i nacionalni ponos je prodala za sedam miliona evra!   novi-pazar-dojevice-nova-skola-seik-zajed-al-nahjan

(Nova osnovna škola u Dojevićima)

Inače, škola se i u vreme komunizma zvala po Svetom Savi ali sada je došlo takvo vreme da nam dolaze naši arapski „prijatelji i partneri“ koji daju novac, ali uz uslove da se po njihovim vladarima, predsednicima i osnivačima kalifata nazivaju škole, bolnice, vrtići, parkovi, dok se naš premijer time hvali. Dveri pitaju, kako je Ministarstvo prosvete moglo da izda saglasnost, kada pomenuto ministarstvo nosi naziv po Svetom Savi, prvom srpskom Prosvetitelju? Premijer se u nekoliko navrata pohvalio da je njegova lična odluka bila da se pomenuti objekti grade baš u Novom Pazaru. Promena imena škole je klasična politizacija i namirivanje dugova iz perioda predizborne kampanje sa Vučićevim koalicionim partnerima u Raškoj oblasti, da bi se zadovoljili Bošnjaci koji „nisu baš srećni“ da im se škola zove - Rastko Nemanjić Sava.   sveti-sava-i-kalif-seik-novi-pazar-skola-dojevici-2016   Dveri smatraju da OŠ „Rastko Nemanjić Sava“ nije smela da menja ime, jer je to ime oca nacije srpskog naroda, državnika, prvog prosvetitelja, i najvećeg svetitelja u srpskom rodu koji je, da bude još veći apsurd, i rođen u neposrednoj blizini pomenute škole. Nakon svih ovih dešavanja možemo samo da se nadamo da Srbi iz Raške oblasti neće krenuti za Srbima sa Kosova i Metohije put centralne Srbije, jer se u Raškoj oblasti događaju nečuvene stvari, koje bi uskoro mogle izmaći kontroli. Promenom naziva OŠ „Rastko Nemanjić Sava“ u ime nekakvog kalifa koji pored izgrađenih objekata ko zna šta još finansira po Bliskom istoku, šalje se jedna neoptimistična poruka preostalom narodu srpske nacionalnosti u Raškoj oblasti, jer smo svedoci da se iz dana u dan multikulturalnost ovog dela Srbije poništava, samovoljnim i štetnim odlukama premijera kao i pojedinih ministara, uz svesrdnu pomoć Turaka, Arapa, „prijatelja“ „Sandžaka“ i ko zna još koga.   novi-pazar-dojevice-novo-obdaniste-seik-zajed-al-nahjan-tabla

(Novi vrtić u Dojevićima)

Sramotno je to što se srpskom narodu u Novom Pazaru potura šargarepa od strane Gradske skupštine u Novom Pazaru da se OŠ „Aleksandar Stojanović Leso“, u Deževi (srpsko naselje u Novom Pazaru), promeni ime u OŠ „Sveti Sava“, dok sa druge strane batina viri, gde odbornici Gradske skupštine u Novom Pazaru jednoglasno izglasavaju inicijativu da Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sava“ koju je osnovala i izgradila još Kraljevina SHS, ubuduće nosi ime Kalife Bin Zajeda Al Nahjana. Malo im je i to, pa je tada ambasador UAE istovremeno predložio da novi Dijagnostički centar u Novom Pazaru nosi ime Zajeda bin sultan Al Dahjana, osnivača UAE, a da se novi vrtić u naselju Dojeviće nazove Abu Dabi, po prestonici ove države koja je donirala sedam miliona evra. I sve to uz prisustvo i osmeh premijera Vučića. Otprilike da toliko koštaju obraz, čast i ponos Aleksandra Vučića koji se za sedam arapskih miliona evra odriče svojih slavnih predaka i kao gumicom briše 1.000 godina srpske istorije.

Dveri pitaju premijera Vučića koji je to konkretan doprinos pomenute ličnosti da naziv škole dobije po njoj ime, naročito ako imamo u vidu gde ta ličnost živi i da nikakve veze nema sa Srbijom? ILI možda i ima a premijer zna.  

Borko Puškić Član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri

(fotografije sa sajta OŠ Halifa Bin Zaid Nahjana)   vucic-i-seik-skola-sveti-sava-novi-pazar-2016-fb

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.