Novosti

Vučićev tajkun Miroljub Aleksić otpustio radnike u Aranđelovcu

Vučićev tajkun Miroljub Aleksić otpustio radnike u Aranđelovcu

Nakon javnih pretnji da će otpustiti radnike hotela „Izvor“ u Aranđelovcu, tajkun Miroljub Aleksić je to i uradio i otpustio 34 radnika hotela „Izvor“.

Istinski razlog otpuštanja, a pod izgovorom „tehnološki viškovi“ jeste osveta građanima Aranđelovca zbog suprotstavljanja pro(e)daje dela parka i „Starog zdanja“ pomenutom tajkunu. Posle ukidanja povlastica za „Akva park“ koje su aranđelovčani godinama unazad imali, ovaj tajkun sa veoma sumnjivim poreklom imovine je otišao i korak dalje, pa je odlučio da 34 radnika ostavi bez posla.

To je odgovor „uvređenog“ tajkuna na to što mu građani Aranđelovca ne dozvoljavaju monopol na turizam.

Sa druge strane, da podsetimo, bahati tajkun koji je u velikoj ljubavi sa Aleksandrom Vučićem i prisustvovao je mnogim njegovim mitinzima, vlasnik je tzv. „Alco group”-e.

U okviru „Alco group”-e posluju fabrike „Pionir“ iz Subotice, „Hisar“ iz Prokuplja, „Tipoplastika“ iz Gornjeg Milanovca, hoteli „Izvor“, „Sloboda“, „Master“, „Park“, i „Tornik“, kompanije „Cobex” i „Jugotehna Export-Import”, projektantski biro “Naš stan“ i časopis „Turistički svet“.

Takođe, tajkun Miroljub Aleksić je i vlasnik firme „Alfa-plam“.  Logično pitanje koje se postavlja jeste na koji je način tajkun Aleksić za vrlo kratko vreme postao vlasnik svih ovih firmi? Odakle mu novac da ih kupi? Pravi odgovor leži u činjenici na kojoj Dveri insistiraju godinama unazad, a to je Zakon o poreklu imovine svih političara i tajkuna od 1989. godine do danas.


Takođe, ovom prilikom bi postavili i nekoliko direktnih pitanja Miroljubu Aleksiću:

  1. Zašto je hotel „Izvor“ u toku gradnje nekoliko puta rušen i ponovo pravljen? Da li je to činjeno radi pranja novca iz nelegalnih tokova?
  2. Da li je istina da je preduzeće „Alfa plam“ iz Vranja morao da kupi po nagovoru republičkih vlasti kako bi „kupili“ socijalni mir na jugu „Srbije“?
  3. Da li bi on lično podržao usvajanje Zakona o poreklu imovine svih političara i tajkuna od 1989. godine do danas?

-

Informativna služba Dveri u Aranđelovcu


Podeli vest: