Novosti

Zapadne sile opet tobož „štite ljudska prava“ bombama

Zapadne sile opet tobož „štite ljudska prava“ bombama

Srpski pokret Dveri osuđuje noćašnju agresiju Velike Britanije, SAD i Francuske na suverenu sirijsku državu i smatramo je samo još jednom u nizu neuspelih, očajničkih poteza Zapada da povrati unipolarnu kontrolu nad svetom. Verujemo i nadamo da se da će sirijski narod izdržati i opstati pred ponovnom agresijom zapadnih sila koji su izvršeni noćas na Siriju.

Velika Britanija, SAD, Francuska i započele su noćas bombardovanje navodnih hemijskih postrojenja u Siriji, a kao povod, po rečima Tereze Mej, navedeno je ”vrlo verovatno” korišćenje hemijskog oružja od strane regularne sirijske vojske u mestu Duma. U trenutku kada je postojala nada da počinje uspostavljanje normalnog života u Siriji, zapadne sile namerno izazivaju nemire, strah, teror i nesigurnost.


Očigledno je da u proteklih par decenija velike sile nastavljaju sa praksom da, zarad skretanja pažnje svojih građana sa nagomilanih unutrašnjih problema, svoje osvajačke interese ostvaruju intervenišući na teritorijama drugih suverenih država – od Republike Srpske, preko SR Jugoslavije, Iraka, Libije do Sirije, a intervencijama kao po šablonu prethodi konstruisanje diplomatskih i humanitarnih kriza kakva je ovaj put napravljena sa slučajem „Skripalj“ i sa navodnim korišćenjem hemijskog naoružanja od strane sirijske vojske u Dumi.


Sa rezignacijom sećamo se 1995. godine i tzv. „False flag“ operacija kada je granatiranje sarajevske pijace Markale iskorišćeno kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske, kao i 1999. godine i slučaja Račak koji je iskorišćen kao povod za bombardovanje SRJ. I ova agresija nastala je po istom principu, samo sa vrlo neubedljivom režijom.


Nemamo sumnju da je idejni konstruktor i ove agresije aktuelna politika Velike Britanije, a da SAD i Francuska prate ideje ovog najvećeg agresora u istoriji čovečanstva. Bombardovati jednu suverenu zemlju bez odobrenja Saveta bezbednosti, pa čak i bez dozvole Kongresa SAD znaci su ozbiljne samovolje, ali i slabosti zapadnih vlastodržaca. Ipak, ograničeno dejstvo i primetna suzdržanost Zapada u ovoj akciji ipak govori o tome da su morali da se pomire sa činjenicom da postoje i druge velike sile poput Rusije, Irana i Kine, koje neće mirno gledati na dalje urušavanje međunarodnog prava i terorisanje suverenih zemalja od strane Zapada.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.