Novosti

Zbog lošeg rukovođenja, sve više mladih odlazi iz Medveđe

Jug Pres

Zbog lošeg rukovođenja, sve više mladih odlazi iz Medveđe

Zbog toga što se ogroman novac ulaže za renoviranje objekata, koji su u relativno dobrom stanju, a ne za zapošljavanje i programe podrške samozapošljavanja, smatraju u povereništvu Srpskog pokreta "Dveri" u Medveđi, sve više mladih odlazi iz ovog mesta.

Iako se u Medveđi sprovodi projekat zapošljavanja mladih i obrazovanih, kažu u povereništvu ove stranke, za njegovu realizaciju izdvojeno je svega 5 miliona dinara, dok se za rekonstrukciju zgrada izdvaja i do 10 puta više novca.


Neravnomerno raspoređivanje i loše rukovođenje novcem svih građana, smatraju u Pokretu, dovodi do toga da sve više mladih ljudi odlazi iz ovog mesta, bez namere da se ikada vrati.


Za adaptaciju zgrade Opštine i renoviranje Doma zdravlja potrošiće se veliki novac. Da li ovako razorena opština, koja naglo gubi svoje stanovništvo, sme ovakav luksuz da priušti sebi, a da pritom ne zaposli nijednog mladog čoveka, niti to planira da uradi? - pitaju se u Pokretu.


Za ovakvo stanje, kako kažu, odgovoran je predsednik Opštine, koji urušava smisao postojanja te funkcije, baveći se trivijalnostima, a ne stvarima važnim za sve građane.


Predsednik Opštine bavi se trivijalnostima i banalnostima u vidu krečenja zgrada, renoviranja zgrada, pravljenja obilaznica. Ako je to osnovna funkcija postojanja institucije predsednika Opštine, onda bi tu funkciju mogao da obavlja bilo ko - kažu u Pokretu Dveri.


Dodaju i da će, ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi, već devastirana opština na jugu Srbije, nestati.


 

Izvor: Južne vesti


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.