Novosti

Ženska snaga Dveri u Ženskoj parlamentarnoj mreži

Ženska snaga Dveri u Ženskoj parlamentarnoj mreži

Neformalna parlamentarna organizacija poslanica Narodne skupštine Republike Srbije pod nazivom Ženska parlamentarna mreža je povodom međunarodnog praznika Dana žena organizovala događaj „Jedan na jedan sa poslanicom“. Narodni poslanik Marija Janjušević, Daliborka Simić i Katarina Brzak iz Ženske snaga Dveri su se odazvale na poziv i učestvovale u razgovorima sa poslanicama o statusu žene u društvu, na poslovnom i privatnom planu.

Dolaskom modernog doba, ženska emancipacija je stavljena u žižu društvenog i poslovnog života. Pod pojmom emancipovane žene se nameće da žena treba da se stidi svoje prirodne uloge da bude majka i gotovo da je kompromitujuće govoriti o njenim aktivnostima u domaćinstvu. Danas se od njih zahteva da budu jednake u poslovnom pogledu sa mužem i svim kolegama, u odnosu na pol, rasu, veru, a sa druge strane treba da ispune svoje obaveze i kao  majke i kao supruge. Zbog pritiska koji osećaju, zbog neusklađenosti sopstvenih želja i potreba za novim društvenim formama, često dobijamo nezadovoljne žene, koje su nezadovoljne zbog pritiska na poslu, a često trpi i porodica. Otuda odsustvo želje da se zasniva porodica i veliki broj raskinutih brakova.


Ženska snaga Dveri promoviše porodičnu ulogu žene i nastoji da pruži rešenja koja ženama omogućava da u prvoj meri ima mogućnost izbora da li će svoju poslovnu karijeru podrediti majčinstvu ili obrnuto. Ženama koje žele da budu domaćice ne treba osporiti takvu odluku, ali treba pomoći i ženama koje žele da rade i grade poslovnu ili umetničku karijeru. Takođe, treba im omogućiti besplatne ili sufinansirane prekvalifikacije, rad preko interneta, obuke, kurseve i slično, na osnovu realne potražnje za određenim zanimanjima na tržištu rada. To bi trebalo da bude zadatak Ministarstva za populacionu politiku i  Nacionalne službe za zapošljavanje, koja treba da napravi posebno program za zapošljavanje samohranih majki, porodičnih žena sa decom i mladih devojaka koje su tek završile školovanje.


Drage dame, srećan vam praznik i ne zaboravite da ste vi stub porodice i društva!Ženska snaga Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.