Novosti

Zoran Radojičić: Kriminalno – tajkunski klanovi regiona i srpska politika

Zoran Radojičić: Kriminalno – tajkunski klanovi regiona i srpska politika

Zoran Radojičić, narodni poslanik Dveri, na sednici Narodne skupštine 7. decembra, u okviru poslaničkih pitanja, postavio je pitanje Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću o njihovoj povezanosti sa aferama i kriminalno tajkuskim vezama u regionu:

Da li postoji poslovna veza između Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Miroslava Miškovića? Da li Vam je poznata firma Prezident nekretnine iz Bosne i Hercegovine, koja je u vlasništvu 50% Miškovićevog “Delta Real Estatea”, a po 25% imaju „Avaz Roto-press“  Fahrudina Radončića i „Vanity International Corporation“ iz Belizea iza koje stoji Naser Keljmendi?


Da li ste 30. avgusta 2012. godine bili prisutni na sastanku koji je organizovao Miroslav Mišković, u prostorijama Delte, a na kome su bili: Tomislav Nikolić, tada predsednik Srbije, Ivica Dačić, tada predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, tada prvi potpredsednik Vlade, Miroslav Mišković, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Fahrudin Radončić, vlasnik Avaza i kandidat za ministra policije BiH. Da li je tada dogovoreno da Dodik odustane od zahteva za smenu Zlatka Lagumdžije, da se smeni ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i da se na njegovo mesto postavi Fahrudin Radončić, što se i desilo 22.11. baš kako je dogovoreno na ovom sastanku. 


Kao što Vam je poznato Barak Obama je 02.06.2012. pismenim ukazom označio i stavio na crnu listu Nasera Keljmendija kao glavnog narko dilera na Balkanu, i glavnog čoveka za šverc heroina u Evropi, i zatražio finansijsku istragu protiv svih lica koji su povezani sa njim, a tu spadaju i Radončić i Mišković. Tri meseca posle toga, državni vrh Srbije se sastaje i posluje sa pomenutim dvojcem.


Gospodine Vučiću, Vi stalno ističete da niste sarađivali sa tajkunima i osobama bliskim kriminalu, a naručito je poznat vaš sukob sa Miroslavom Miškovićem, pa odakle onda Vi ovom sastanku?


Da li je zbog ovog sastanka uplaćeno direktno od strane države Srbije 2 miliona dolara fondaciji Hilari Klinton, da obezbedi sastanak između predsednika SAD Baraka Obame i tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, što je otkriveno u finišu predsedničke trke u SAD, kada je FBI otvorio istragu protiv Hilari Klinton, i kada je direktor FBI objavio 33 hiljade mejlova, među kojima je i dokaz o uplati iz Srbije. I pored date donacije, upravo zbog sastanka od 30. avgusta 2012. Barak Obama nije hteo da se sretne sa tadašnjim predsednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem.


I za kraj, šta je pošlo naopako, a jasno je ko nije bio zadovoljan, pa je svega 3 i po meseca posle ovog sastanka uhapšen Miroslav Mišković. Takođe, par meseci potom i Naser Keljmendi je uhapšen na Kosovu, a na kraju je uhapšen i 2014. i jedan poznati beogradski kriminalac i svedok saradnik, povezan sa Keljmendijem, i koji se i danas nalazi u zatvoru, za realno smešna dela.Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.