Novosti

Dveri: Članovi Srpske kraljevske akademije demantuju Vučićeve laži

Sajt SKANU

Dveri: Članovi Srpske kraljevske akademije demantuju Vučićeve laži

Aleksandar Vučić nastavlja na najbrutalniji način da obmanjuje građane. On je, bez imalo stida, na sraman i skandalozan način zloupotrebio imena članova Srpske kraljevske akademije iz inostranstva tvrdeći da je dobio njihovu podršku za predsednika Srbije.

Srpskom pokretu Dveri dostavljeni su tekstovi demantija koje su redakcijama dnevnih listova Politika, Blic i Večernje Novosti, putem imejla, uputili prof. dr Majkl Gojko Pravica i Majkl Blagojević.


Mediji su objavili informaciju da je Naučni savet Srpske kraljevske akademije podržao Aleksandra Vučića za predsednika, kao i da su u telefonskom razgovoru podršku dali ugledni članovi iz inostranstva, među kojima su navedena i imena prof. dr Majkla Gojka Pravice i Majkla Blagojevića.


Ova dvojica članova su sasvim slučajno saznala da su njihova imena zloupotrebljena i odmah su putem imejla demantovali da podržavaju Vučića i da ih je bilo ko kontaktirao tim povodom.
Prof. dr Majkl Gojko Pravica u demantiju upućenom dnevnom listu Politika i Blic, pored ostalog,  ističe da on sigurno ne bi podržao kandidata kakav je Vučić, koji želi da se Srbija pridruži EU koja je na putu raspada, i NATO-u koji je brutalno i nelegalno bombardovao Srbiju 1999. godine i koji radi na priznavanju „nezavisnog“ Kosova.


„Kao neko ko se borio da pomogne Srbiji u prethodnim decenijama, korišćenje mog imena bez dozvole je kao da ste me ošamarili. Molim Vas da uklonite moje ime iz navedenog članka što je moguće pre i objavite moje pismo kojim se koriguje objavljena laž u članku – ja niti sam podržao kandidaturu Aleksandra Vučića, niti je podržavam“, ističe Pravica.


Majkl Radenković u demantiju  ističe da nije podržao nijednog kandidata na predstojećim izborima u Srbiji, a da, ukoliko bi podržao nekog, to sigurno ne bi bio Vučić i moli da se ova greška ispravi.


Aleksandar Vučić je jasno pokazao da je spreman apsolutno na sve zarad opstanka na vlasti.  Jedina doslednost koja postoji kod njega jeste da on, zaista, dosledno i uporno izgovara uvek nove laži i smišlja nove načine za obmanjivanje i manipulisanje javnošću.


Pozivamo građane da se na predstojećim izborima suprotstave ovoj Vučićevoj mašineriji laži, obmana, manipulacija, njegovoj strahovladi i diktaturi. Glas za Boška Obradovića je glas za normalnu Srbiju, za život dostojan čoveka, za pravnu i uređenu državu, za jake institucije, za budućnost naše dece i naše otadžbine. Izaberite da živimo ko ljudi.


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 


Prilog:

U prilogu vam dostavljamo integralne tekstove demantija prof. dr Majkla Gojka Pravice i Majkla Blagojevića sa njihovim kontaktima i imejl adresama – PDF


Podeli vest: