Novosti

Dan porodice u Loznici: Neophodni veći podsticaji, a ne kozmetika

Dveri Loznica

Dan porodice u Loznici: Neophodni veći podsticaji, a ne kozmetika

Sa željom da ukaže na problem porodice, kako kažu, sve prisutniji u svetu, a ne samo kod nas, juče je u kasno popodne Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri postavio štand u blizini Vukovog doma kulture. Aleksandar Ilić, koordinator Dveri za Mačvanski okrug kaže da se takva akcija izvodi svake godine, ali je ove zbog loših vremenskih prilika „zakasnila“ nekoliko dana.Okupili smo se da obeležimo „Nedelju porodice“ i da podsetimo vlasti da smo još 2017. podneli „deklaraciju o porodici“, ali da ona još nije dočekala skupštinsko zasedanje. Tu smo da bismo pokazali da su deca naša „parada ponosa“ i vrednost za koju treba da se borimo. Da ukažemo na zakone koji idu na štetu zdrave porodice. Problem je što danas decu lečimo putem SMS-a, a ne iz budžeta, što se ništa ne radi na popravljanju demografske slike, što deca odlaze nemajući nadu u ikakav boljitak ovde. Homoseksualizam nam se nameće preko medija pa sve do škola pa je tradicionalna porodica ugrožena i nema nikakvog ozbiljnog podsticaja od države, sve je samo „kozmetika“ – kaže Ilić.
Na pitanje da li su mere podrške rađanju trećeg i četvrtog deteta „šminka”, Ilić kaže da su one odlične i da ih podržava, ali da je to nedovoljno i da mladi nemaju mogućnost da pokrenu posao pod povoljnim uslovima i da je teško zaposliti se „bez partijske knjižice“. On odgovara i šta bi Dveri uradile, kada bi se našle u prilici da odlučuju.
– Nama je bitno da se uoči problem porodice, formira ministarstvo za porodicu i da se višedetne porodice oslobode određenog dela poreza. Besmisleno je siromašnim porodicama oduzimati decu i davati ih na staranje hraniteljima uz novčanu nadoknadu, umesto da se taj novac da samim porodicama kako bi im se pomoglo. Takođe, umesto što dajemo po deset hiljada evra stranim investitorima po jednom zaposlenom, taj bi novac trebalo dati po bračnom drugu mladim parovima da zasnuju porodice na selu i da tamo stvaraju porodice. Naravno, izdvojili bismo i mnogo više novca za lečenje bolesne dece – tvrdi Ilić.


Na štandu su prolaznicima deljeni leci sa predlogom Dveri za osnivanje ministarstva porodice, a najmlađima su deljeni baloni za logom pokreta. Kako kaže Ilić, ovakvih akcija biće i ubuduće.


 

Izvor: Lozničke novosti

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.