Autorski tekstovi

Danijela Perišić: Srbija zaslužuje da živi

Danijela Perišić: Srbija zaslužuje da živi

Srpski pokret Dveri je, pre svega, proporodični pokret i u gradovima širom Srbije, i ove godine, obeležava Nedelja porodice.

Naš program se zasniva na očuvanju porodičnih vrednosti. Cilj nam je da Srbija postane prijatelj porodice, da žena ne bude primorana da bira između karijere i majčinstva, da ne biva gotovo kažnjena kada zatrudni, jer sadašnji režim upravo to radi. Naime, žena koja otvori trudničko bolovanje ima umanjenu naknadu za vreme porodiljskog odsustva. U zemlji kojoj preti izumiranje naroda tako nešto je nedopustivo.


Nepostojanje porodične politike se ogleda u nedomaćinskom trošenju budžetskih sredstava s jedne strane, dok sa druge u vrtićima nema dovoljno mesta, decu lečimo SMS porukama a stopa nataliteta je sve niža.


​Roditelji su neretko prinuđeni da rade po dva posla, sve manje vremena imaju za decu, koja odrastaju uz modernu tehnologiju putem koje im se sve češće nameću pogrešni uzori. Zato je jedna od borbi koju Dveri vode i oduzimanje nacionalne frekvencije emiterima koji ne poštuju zakon


Režim je od porodice napravio socijalno ugroženu kategoriju, zato ne čudi da pomoć porodici jednači sa roditeljskim, materinskim


i dečjim dodatkom, što svakako nije.


Kada se Dveri budu pitale ona će dobiti svoje zasluženo mesto koje joj pripada, jer ne zaboravimo da bez zdrave i srećne porodice nema zdravog društva.


Srbija zaslužuje da živi i da ima budućnost, a kakva će ona biti sami ćemo odlučivati.

 


Danijela Perišić

Koordinator Saveta žena Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Danijela Perišić