Novosti

Deca ostaju bez pedijatra u Rušnju

DZ Čukarica

Deca ostaju bez pedijatra u Rušnju

Poslednjih dana svedoci smo još jednog izneverenog obećanja predstavnika aktuelne vlasti, koji su u kampanji za gradske izbore, građanima prigradskih naselja, između ostalog obećavali i podizanje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite.

Kako to izgleda u praksi, građani Rušnja su to ubrzo osetili na sopstvenoj koži, tako što im je ukinuta stomatološka služba, a od skoro gotovo 700 mališana iz Rušnja mora da bira kojim će se danom razboleti, jer pedijatar radi svega dva puta nedeljno. Ostalim danima bolesnu decu moraju da vode u Dom zdravlja Žarkovo koji je udaljen više od 11 km od Rušnja.


Nažalost tek tu počinje njihova agonija, jer su zbog nedostatka pedijatara gužve nesnosne, a bili smo i svedoci da se bolesna deca vraćaju kućama jer nisu zakazana. Sve ovo se dešava u času kada su aktuelnom ministru zdravlja gospodinu Lončaru puna usta o napretku srpskog zdravsta i kada gradonačelnik Beograda , inače dečiji lekar, priča o Tiršovoj 2, dok se sistem primarne zdravstvene zaštite raspada na 16 km od centra Beograda.


U znak protesta zbog ove situacije građani se okupljaju danas u 18 časova ispred ambulante u Rušnju.


Pozivamo medije da isprate ovaj događaj i da pritiskom javnosti na lokalnu vlast rešimo problem koji ugrožava zdravlje mališana u Rušnju.


Kako je u udaljenim opštinama i selima, ne smemo ni da zamislimo.


Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri Čukarica
Mesni odbor RušanjPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.