Novosti

Delegacija Dveri na Kosovu i Metohiji

Delegacija Dveri na Kosovu i Metohiji

„Onamo, ‘namo, da viđu Prizren…“

Potpredsednici Srpskog pokreta Dveri Marko Pušica i dr Predrag Mitrović i član Predsedništva Zoran Pavlović posetili su Kosovo i Metohiju 14. i 15. oktobra. Cilj posete bio je razgovor sa našim pristalicama i upoznavanje sa uslovima života srpske zajednice.


U okviru posete, delegacija je obišla Gračanicu, manastire Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju i srpski carski grad Prizren. Posebno su se zadržali u Prizrenu, gde su posetili srpsku pravoslavnu Bogosloviju, crkvu Bogorodice Ljeviške i manastir Sv. Arhangela.

Javnosti je poznato da stanje na Kosovu i Metohiji, pa i u srpskim enklavama južno od Ibra nije u skladu sa opšte prihvaćenim civilizacijskim standardima normalnog života. Nema potpune slobode kretanja, nema povratka raseljenih, a ponašanje većinskog stanovništva se trenutno može definisati kao trpljenje Srba. Naglašavamo reč „trpljenje“, jer nikakvog vidnog napretka u njihovim životima nema. Dvadesetak preostalih Srba u Prizrenu samo životari, a jedino svetilo je Bogoslovija, čiji mladi đaci zaslužuju svako poštovanje čitavog našeg naroda.


Najveći problem Srbima predstavlja popustljiva politika vlasti u Beogradu. Ustupci albanskim separatistima od 2013. su se ređali jedan za drugim, uz pozitivan medijski tretman i prikazivanje kao „velikih srpskih pobeda“. Došli smo do momenta kada može da se kaže da srpska država nema stvarne nadležnosti u svojoj južnoj pokrajini.


Rešenje kosovskog problema je u Beogradu. Rešenje je smena vlasti Aleksandra Vučića, dolazak na vlast patriotskih snaga, potpuni zaokret u spoljnoj politici, oslon na rusku zaštitu i promena kursa prema kosovskom pitanju.


 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.