Novosti

12. Letnje duhovne večeri u Čačku

12. Letnje duhovne večeri u Čačku

12. Letnje duhovne večeri održaće se u Čačku od 9-11. septembra u organizaciji izdavačke kuće „Catena mundiˮ.


Od 9. do 11. septembra u Čačku će se održati tradicionalne Letnje duhovne večeri – 12. put po redu. Večeri  se održavaju u  dvorištu KUD „Abrašević” u Čačku (Rajićeva 3, preko puta Opštine) od 19 časova, a u slučaju kiše program će biti održan u sali Skupštine grada Čačka.
Ove godine su u planu tri programa: veče posvećeno trećem tomu duhovne enciklopedije srpskog naroda „Katena mundiˮ, novom pogledu na kulturnu istoriju Srba i aktuelnoj političkoj situaciji. Gosti će biti: prof. dr Milo Lompar, prof. dr Miloš Ković, dr Vladimir Dimitrijević, Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće, Dragoslav Bokan, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije i Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri.
Letnje duhovne večeri su tradicionalna kulturna manifestacija u Čačku, koja se u letnjim mesecima u organizaciji Dveri održava na otvorenom prostoru u strogom centru grada već 12 godina. Do sada je održano više desetina različitih programa: tribina, promocija, projekcija filmova, koncerata, okruglih stolova... Gosti Letnjih duhovnih večeri u Čačku su najpoznatiji srpski duhovnici, intelektualci, književnici, publicisti, umetnici...
Idejni tvorac Letnjih duhovnih večeri u Čačku je Boško Obradović, a program realizuje Organizacioni odbor, koji od 2013. preuzima da vodi izdavačka kuća „Katena mundiˮ iz Beograda, koja se bavi izdavaštvom duhovne i nacionalne literature.


 


Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.