Novosti

Dveri Aranđelovac: Aranđelovcu preti ekološka katastrofa, nadležni ćute

Dveri Aranđelovac: Aranđelovcu preti ekološka katastrofa, nadležni ćute

U poslednjih nekoliko dana glavna tema među Aranđelovčanima jeste nestajanje planine Venčac, jedne od dve planine između kojih je Aranđelovac smešten.

O čemu se zapravo radi? Vrh planine Venčac nekada se nalazio na nadmorskoj visini od 658 metara, prepun drveća, pravi šumski predeo. Danas je vrh planine Venčac niži za čak tri metra, na njegovom vrhu se nalazi rupa, a od drveća i šume nije ostalo ni traga.


Svi tragovi vode ka tome da je nestajanje planine počelo sa davanjem dozvola za iskopavanje mermera i kamena preduzeću „Bekament“ iz Aranđelovca, a da pritom ne postoji nikakva kontrola nad iskopavanjem. Inače, samo preduzeće „Bekament“ i njegovi vlasnici su , kako među Aranđelovčanima, tako i šire poznati kao veoma bliski vrhuški Srpske napredne stranke. Da li je to razlog zbog čega nadležni ćute, možemo samo da pretpostavimo. Zato i postavljamo pitanje: da li su u jednoj zgradi u Beogradu koju su napravili vlasnici „Bekamenta“ tri stana dobili lokalni funkcioneri SNS-a, a jedan stan republički funkcioner SNS-a?


Zabrinutost Aranđelovčana, a posebno stanovnika sela Brezovac podno planine Venčac je sve veća, jer smo na pragu prave ekološke katastrofe koja ne preti samo Aranđelovcu već i celoj Šumadiji. Iz tog razloga, pozivamo sve nadležne organe da što pre reaguju i da spreče dalje urušavanje planine Venčac, bez obzira što će pojedincima to uskratiti ogromne finansijske benefite na koje su navikli.

 


OO Dveri Aranđelovac


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.