Novosti

Dveri Čačak: Zaduženje grada je u predizborne svrhe SNS

Dveri Čačak: Zaduženje grada je u predizborne svrhe SNS

Poštovani građani, iz razloga što ne učestvujemo na sednicama grada, dužni smo da vam damo svoje mišljenje o onim temama koje direktno utiču na vaš život. Prva od tih tema je novo zaduživanje grada od 150.000.000 dinara ili oko 1,265 miliona eura.

Zaduživanja imaju smisla samo kada se vrše u cilju stvaranja nove vrednosti ili novog prihoda ali kada se ne uzimaju za to, krajnje su nelogična i neracionalna.


Za šta se vlast zadužuje u ime građana Čačka:

-          za rekonstrukciju bedema, i to samo sa gradske strane, koji i nije u toliko lošem stanju

-          za rekonstrukciju atletske staze, jer kažu da to građani žele

-          za izgradnju kotlarnice, za koju su tvrdili da grad ima odvojen novac za to

-          za izgradnju fiskulturne sale u Donjoj Trepči, za koju znamo da treba omladini koja odlazi

-          za izgradnju višenamenskog objekta u OŠ u Bresnici, jer se 6 škola zatvara

-          za izgradnju mosta na Lozničoj reci – još da znamo gde i zašto


Za sve ovo 106,5 miliona dinara, a za mrežu za vodosnabdevanje i kanalizaciju 43,5 miliona dinara?! Pa vi vidite, dragi građani, šta su prioriteti ovoj vlasti!


Za sve ovo imamo samo jedno pitanje: da li su ovo najvažnije i najurgentnije stvari koje treba uraditi u našem gradu u ovom trenutku?


Sve su ovo, dragi građani, obećanja data u predizbornoj kampanji, koja sada na kraju mandata treba započeti, jer se bliže izbori! A gde je to vlast do sada bila, u zadnjih 6 godina i šta je radila, pa ovo nije ni započela, a o završetku možemo samo da se zamislimo kada će i biti?


Hvale se da nam je kasa sve punija, hvale se suficitima u budžetu, boljom naplatom poreza, sve većim brojem zaposlenih, ali kada treba da se novac izvadi iz novčanika, da se uloži u Čačak, ide se u banku po kredit!? I to konstantno svake godine!? Prošle godine 135 miliona, sada 150 miliona, do kraja mandata kako je krenulo možda dođemo i do zaduženja od 500 miliona!


I šta je to urađeno za taj novac? Ulica 10 nije ni početa (krenuće ovih dana u sklopu kampanje za sledeće izbore), ulice pune udarnih rupa, starački dom i ambulanta na keju zaboravljeni, obećan početak rekonstrukcije kanala nije ni na vidiku, zapošljavanje 1.000 radnika u nove fabrike se prolongira za godinu ili dve (dok prođu izbori)!! 


Šta se za to vreme u stvari radi– pa zapošljavaju se partijski drugovi i članovi njihovih porodica, nameštaju poslovi, poklanja zemljište imovine grada.


Kažu da smemo da se zadužimo do 1,5 milijardi dinara!? Znači to je plan Miluna Todorovića i SNS-a, da se potroši sve što može, jer ionako će sutra to građani vraćati kroz povećanja poreza, akciza i cena usluga. Gradonačelnik će kako se priča za Beograd, kao poslanik ili nešto više, a njegovom nasledniku i nama koji ovde ostajemo, neka je Bog u pomoći. Pitamo vas, dragi građani, da li ste spremni da im to dopustite?


Za kraj razmislite dobro, pre nego postane kasno! Jer na način kako oni rade, pozajmljujući novac, i ostavljajući dugove građanima, može svako od vas da vodi grad. Sutra kada dugovi dođu na naplatu, opet će neko drugi biti kriv, ali dugove ćemo vraćati svi mi (građani), jer, barem tako kažu u SNS-u, građani su to tražili.

 


GrO Dveri u Čačku


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.