Novosti

Dveri čestitale Dan narodnog jedinstva Nj.E. Aleksandru Čepurinu

Dveri čestitale Dan narodnog jedinstva Nj.E. Aleksandru Čepurinu

Povodom državnog praznika Dana narodnog jedinstva u ambasadi Rusije u Beogradu održan je svečani prijem. Delegacija Dveri predvođena predsednikom Boškom Obradovićem i narodnim poslanikom Zoranom Radojičićem, čestitala je ambasadoru Ruske Federacije Nj.E. Aleksandru Čepurinu praznik sa željom da Ruska Federacija ostane pravi primer istinske zajednice naroda koji se međusobno poštuju i zajedno žive.

U Ruskoj federaciji živi više od 180 različitih naroda. 80% su Rusi, ima 6 miliona Tatara, 3 miliona Ukrajinaca, Belorusa, Nemaca, severnokavkaskih naroda. Osim pravoslavne (90%), u njoj su prisutni faktički sve ostale religije (muslimana – do 9%). Ipak Rusija je naučila da prevazilazi razmimoilaženja tokom 1152 godina svoje državnosti. Ni jedan narod i ni jedan jezik nisu izgubljeni zahvaljujući poštenom odnosu prema njima, njihovim tradicijama, korenima. Delegacija Dveri predvođena predsednikom Boškom Obradovićem i narodnim poslanikom Zoranom Radojičićem, čestitala je ambasadoru Rusije Nj.E. Aleksandru Čepurinu praznik sa željom da Ruska Federacija ostane pravi primer istinske zajednice naroda koji se međusobno poštuju i zajedno žive. Nasuprot „Melting potu“ američke civilizacije koja guta religijske, kulturne i etničke osobenosti naroda, stvarajući Mek-Donalds i Koka-Kola mutant-građanstvo koje raskida veze sa svojim identitetom, Rusija istrajava na uvažavanju različitosti i zajedničkom životu mnogobrojnih naroda, ne dirajući u njihov identitet i etno-kulturološka obeležja. Time Rusija pokazuje da je svetska velesila naslonjena na Vizantijske tradicije poštovanja ljudske slobode kao najveće svetinje.

Još jednom čestitamo državnom vrhu i svim narodima Ruske federacije ovaj veliki državni praznik!   

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   dveri-cestitke-cepurinu-sa-patrijarhom-2016-10-31

Njegova Svetost Patrijarh Srpski G.Irinej, Nj.E. Ambasador RF u Srbiji, Aleksandar Čepurin i predsednik Dveri, Boško Obradović

Podeli vest: