Novosti

Dveri Kikinda: Četiri godine SNS tiranije

Dveri Kikinda: Četiri godine SNS tiranije

Po čemu će biti zapamćeni dani vlasti SNS u Kikindi? Po tome što se vršila i vrši neviđena haranga protiv zaposlenih tokom prethodne uprave, po dovođenju nestručnog kadra, po tome što se za radna mesta, koja bi trebala da budu za inženjerska primaju isključivo arhitekte, po tome što se za radno mesto u javnom sektoru mora pribaviti članska karta SNS, po tome što nema više dežurnih apoteka, po tome što je cenzura u medijima, za svako opoziciono mišljenje, a naročito ono koje ima veze sa stavovima Dveri.


Građani Kikinde su pre 4 godine, 13. septembra 2013. dobili naprednjačku vlast odlukom socijalista da podrže SNS, tako što su promenili koalicionog partnera usred mandata, što dovoljno govori o tome koliko su naprednjaci bili željni vlasti.


Građani, u početku, su imali nade da će vlast naprednjaka biti bolja od dotadašnje vlasti demokrata, koja je takođe bila neodgovarajuća po našem sudu, a i nije imala razvojnu ideju grada. Međutim, nade da će u Kikindi biti bolje, vrlo brzo su se izjalovile. Za samo par meseci, građani su uvideli da se može loša vlast, zameniti još gorom vlašću. Zato su nezadovoljni, zato se masovno odlazi iz Kikinde.


 


Po čemu će biti zapamćeni dani vlasti SNS u Kikindi?


Po tome što se vršila i vrši neviđena haranga protiv zaposlenih tokom prethodne uprave, po dovođenju nestručnog kadra, po tome što se za radna mesta, koja bi trebala da budu za inženjerska primaju isključivo arhitekte, po tome što se za radno mesto u javnom sektoru mora pribaviti članska karta SNS, po tome što  nema više dežurnih apoteka, po tome što je cenzura u medijima, za svako opoziciono mišljenje, a naročito ono koje ima veze sa stavovima Dveri.


Srpski pokret Dveri posmatra, već duže vreme aktivnosti oko dovođenja nemačke kompanije “Tenis” kojoj su ustupljeni hektari i hektari zemljišta, o čemu smo detaljno upoznali javnost. Perspektiva za domaće stanovništvo, domaćeg privrednika je da budemo u potpuno podređenom položaju u odnosu na strane gazde. Domaći preduzetnik se koči na svaki mogući način, ali se zato sve povlastice daju strancima.


 


Da li se to može promeniti?


Može, i mi ćemo u narednom periodu to pokazati kroz razgovore s građanima. Već od sredine oktobra Srpski pokret Dveri u Kikindi najavljuje masovne akcije naših aktivista od vrata do vrata i mi ćemo ići na to da nas građani prepoznaju kao alternativu i bivšoj i sadašnjoj vlasti.


Ako se ne bojimo Željka Mitrovića i napada sa TV Pinka, ne plašimo se ni lokalnih naprednjaka, koji nisu u SNS-u zbog ideologije, već samo da bi bili na vlasti, uostalom mnogi od njih su postali naprednjaci, tek kad je SNS došao na vlast. Zato je potrebno, već sad da se pripremimo za lokalne izbore i sve veći broj ljudi želi aktivno članstvo u Dverima, tako da vreme radi za nas.


Ne čudite se onda što će na protestima u Beogradu biti sve više Banaćana uopšte, a ne samo Kikinđana. Mnoge bune su počinjale u Banatu, a možda i sad kreće taj novi talas promena. Ako može Zapadna Srbija da se ne miri sa pogubnom naprednjačkom vlašću, vreme je da i Banat pokaže snagu za promenu onih, koji nemaju nikakvu strategiju, osim očuvanja gole vlasti. Naredni meseci će pokazati sve.


 


Čedo Gvero,


predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u KikindiPodeli vest: