Novosti

Dveri na međunarodnoj naučnoj konferenciji

Dveri na međunarodnoj naučnoj konferenciji

Učešće Dveri na međunarodnoj naučnoj konferenciji: Međunarodni standardi o nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva.

Marko Z. Pušica, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i koordinator Stručnog saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo, učestvovao je na Međunarodnoj naučnoj konferenciji održanoj na Mokroj Gori-Drvengrad, počev od 19. do 22. juna 2016. godine. Konferencija je organizovana od strane Udruženja za međunarodno krivično pravo, sa temom: „Međunarodni standardi o nezavisnosti sudstva i samostalnosti javnog tužilaštva“, a učešće je uzeo veliki broj eminentnih naučnika i praktičara (sudije, javni tužioci i advokati) iz Srbije, regiona i Ruske federacije. Marko Z. Pušica je na konferenciji izložio uvodni referat Negativan uticaj „zainteresovanih“ sredstava javnog informisanja i laičke javnosti na samostalnost javnog tužilaštva, čime je dat doprinos naučnoj kritičkoj analizi uticaja srpskih sredstava javnog informisanja i laičke javnosti na rad javnog tužilaštva, a u daljem toku konferencije učestvovao je i u diskusiji po podnetim referatima.   P60621-112008   Poseban značaj održane konferencije predstavlja učešće delegacije iz Ruske federacije koju je predvodio najeminentniji ruski krivičar prof. dr Vladimir Sergejevič Komisarov. Članovi ruske delegacije su se pred početak konferencije susreli i sa Boškom Obradovićem, predsednikom Srpskog pokreta Dveri, i tom prilikom razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u oblasti javnog prava. Zbornik radova sa održane konferencije i zauzeti stavovi i zaključci biće dostavljeni svim relevantnim državnim organima i naučnim ustanovama.  

Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.