Novosti

Dveri na obeležavanju 105. godišnjice  Legetske bitke

foto: Dveri Sremska Mitrovica

Dveri na obeležavanju 105. godišnjice Legetske bitke

Dana 7. septembra 2019. delegacija Dveri iz gradske organizacije u Sremskoj Mitrovici odala je počast oficirima i vojnicima Timočke divizije palim u Legetskoj bici.

Delegaciju Dveri činili su: Dragana Milićević – član Izvršnog odbora, Adrijana Gavrić – sekretar, Igor Skuratović, predsednik i Borislav Đondović, zamenik predsednika Gradske organizacije u Sremskoj Mitrovici.
Svake godine na polju Leget, u selu Šašinci, nadomak Sremske Mitrovice, tradicionalno, polaganjem venaca, neguje se sećanje na srpsku mladost koja je svoj život položila boreći se za slobodu, ne prezajući da se suprotstavi daleko nadmoćnijoj austrougarskoj vojsci.


Naša je dužnost da čuvamo sećanja na naše slavne pretke i da ih prenosimo na buduća pokoljenja, jer samo tako možemo dostojno živeti i raditi u miru i slobodi za koju su oni pali i nama je u nasledstvo ostavili.


 

OO Dveri Sremska Mitrovica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.