Novosti

Dveri na Svetskom kongresu porodica i Globalnom forumu političkih lidera u Budimpešti

Porodični samit u Budimpešti

Dveri na Svetskom kongresu porodica i Globalnom forumu političkih lidera u Budimpešti

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na čelu sa predsednikom, Boškom Obradovićem, učestvovaće na Svetskom kongresu porodica i Globalnom forumu političkih lidera, koji će se održati od 26-28. maja u Budimpešti u Mađarskoj.


Predsednik Dveri, Boško Obradović, govoriće u petak, 26. maja na Globalnim forumu političkih lidera na temu o mogućnostima u sprovođenju porodične politike u okviru državne politike.


Na Forumu govore i politički lideri, predstavnici parlamenata iz čak trideset zemalja sveta, kao i domaćini, predstavnici Vlade Mađarske. Pored predsednika Svetskog kongresa porodica Brajana Brauna, na forumu govoriće i predsednik Moldavije Igor Dodon i državni sekretar za porodicu i omladinu u Vladi Viktora Orbana, Ketlin Novak.


 


Ovaj forum se održava prvi put i ima za cilj stvaranje platforme za razmenu ideja i konkretnih akcija na najvišem političkom nivou – nivou političkih lidera u cilju spovođenja proporodične politike kroz prizmu dosadašnjih uspeha i neuspeha.


Predsednik Dveri pozvan je da govori kao predstavnik jedne nove i moderne generacije političara, ali i kao lider jedine političke organizacije u Srbiji, koja je porodicu stavila na prvo mesto u svom političkom programu.


 


(foto: Press centar)


U petak 26. i u subotu 27. maja biće održan i centralni deo Svetskog kongresa porodica i vidu plenarnih i paralelnih tematskih sesija, gde se očekuje prisustvo oko 2000 delegata.


Prisutnim delegatima iz čitavog sveta obratiće se osnivač Svetskog kongresa porodica Alan Karlson, već spomenuti Brajan Braun, predsednik Svetskog kongresa porodica i Ketlin Novak, državi sekretar u Vladi Mađarske, Leri Džejkobs, direktor SKP-a, Aleksej Komov, predstavnik SKP Rusije, Usman Sarki, ambasador Nigerije pri UN, Don Feder, direktor Koalicije Svetskog kongresa porodica, Levan Vasazde iz Demgrafskog saveta Gruzije, kao i predstavnici mnogih drugih zemalja.


 


U radu kongresa učešće će uzeti predsednik Dveri, Boško Obradović i dr Nemanja Zarić, internacionalni sekretar Dveri  predstavnik Svetskog kongresa porodica za Srbiju.


Učešćem na ova dva značajna događaja, Dveri potvrđuju svoju poziciju da su na svetskom nivou prepoznate kao društveno odgovorna politička organizacija koja aktivno učestvuje u savremenom svetskom trendu za reafirmaciju  i zaštitu porodice i porodičnih vrednosti, kao ključne tačke za budućnost čovečanstva i vladavinu mira i razumevanja među narodima i religijama širom sveta.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: